NE DOLAZI U HAJDUK

Slišković: Kakav bih ja to bio čovjek da Vučeviću radim iza leđa?!

Blaž Slišković rijetko dolazi u Split, a kada dođe, onda je to prvorazredna vijest za novine. Sada je povod bila Gudeljeva knjiga i, kako tvrdi, nije bilo razgovora o novom trenerskom angažmanu
 Paun Paunović / Cropix

SPLIT - U posljednje vrijeme Blaž Slišković obično dolazi u Split zbog sudskog procesa koji vodi pred Općinskim sudom, dokazujući da je bio trener Hajduka. U subotu je, pak, bio gost na promociji Gudeljeve knjige “Hajdučka priča” i odmah se odvrtio scenarij prema kojem bi upravo on mogao biti novi trener Hajduka.

Odmah nazvao Vučevića

- Zatekla me cijela ta priča - priznao nam je Slišković kad nam se u nedjelju ujutro javio iz Mostara.

- Supruga me probudila i donijela mi novine u kojima je pisalo da sam novi trener Hajduka. Samo tako preko noći, a u Splitu se nisam zadržao duže od tri sata. Nema veze, niti se nudim Hajduku, niti smo pregovorali o tome da bih bio trener; a jedino o čemu smo razgovarali jest da napokon riješimo taj sudski proces. Ponudio sam Hajduku nagodbu i sad čekam njihov odgovor.

Aktualno vodstvo Hajduka ne želi se povlačiti po sudovima sa svojim legendarnim nogometašem.

Predsjednik Joško Svaguša najavio je rješavanje tog problema. Slišković je pokrenuo postupak, tražeći isplatu trogodišnjeg ugovora (270.000 eura), a Hajdukov adut bila je činjenica da u HNS-u nikad nije verificiran ugovor koji je Slišković potpisao.

Ambicija i dalje tinja

- Odmah sam nazvao Vučevića. Morao sam mu reći da ne pregovaram s Hajdukom o trenerskom angažmanu. Žao mi je da su stvari tako interpretirane u medijima, jer s Vučevićem sam razgovarao u subotu u Splitu i poželio mu sreću i mnogo uspjeha u trenerskoj karijeri. No, već dan kasnije objavljuje se da sam umalo postao trener Hajduka. Što bi Goran mogao pomisliti, kakav sam ja to čovjek? Sva je sreća da me poznaje te dobro zna kako tako nešto nikad ne bih napravio. Znam da meni ne bi bilo ugodno da sam na mjestu Vučevića, a da se piše o mojem nasljedniku - ispričao je Slišković.

U Split ne dolazi često, a otkako je otišao s klupe Hajduka, nije bio ni na utakmicama na Poljudu.

- Nisam od onih koji će se vrtjeti po Hajdukovoj loži kako bih novinarima dao povoda da pišu “Evo, Baka je kandidat za trenera Hajduka”. Ne treba mi reklama, nisam to tražio. U Split sam došao zbog prijateljstva s Gudeljem, a ne da bih pregovarao o mjestu trenera Hajduka - poručio je Slišković.

Iako mu je trenerska epizoda s Hajdukom donijela mnogo gorčine, Slišković nije zatvorio vrata Hajduka. Ne može pobjeći od ambicije da opet bude trener Hajduka .

Hajduk ima trenera

- O tome što će donijeti budućnost, teško je govoriti. Možda ćemo jednog dana opet doći u situaciju da Hajduku budem zanimljiv i da me pozovu. Naravno da bih prije toga želio zaključiti ovaj sudski spor. U ovom trenutku ispred sebe imam ponudu jednog kluba iz Kine i poziv da preuzmem reprezentaciju Sirije. To je ono što je realno. A Hajduk ima mladog, kvalitetnog trenera Vučevića, koji predstavlja budućnost kluba. Ne poznajem situaciju u klubu, ali vidim da Hajduk ima igru, pa čak ni rezultati nisu loši. U Europi je napravljen rezultat, a pet bodova zaostatka iza Dinama možda je i objektivno stanje, kad se pogledaju momčadi i budžeti klubova - zaključuje Blaž Slišković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 10:22