'OFFSIDE' NA PIRENEJIMA

SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ Gabi priznao da je sudjelovao u namještanju utakmice u Primeri!

Samo sam radio ono što je klub od mene tražio - rekao je Gabi pred sudom, a prenio španjolski sportski dnevnik El Mundo Deportivo
 AFP

I Španjolska ima svoju aferu ‘Offside’. No, za razliku od Hrvatske, gdje su se utakmice namještale zbog profita na kladionicama, na Pirenejima je ovih dana aktualan slučaj namještanja utakmice Levantea i Reala Zaragoze (1:2) u zadnjem kolu sezone 2010/2011. Tom se pobjedom na gostovanju u predgrađu Valencije momčad Zaragoze spasila od ispadanja iz Primere.

Spomenuti se susret našao pod istragom Specijalnog suda za organizirani kriminal i korupciju, pred kojim se u svojstvu svjedoka u četvrtak ujutro pojavio Gabi Fernandes, kapetan španjolskog prvaka Atletico Madrida, koji zbog ozljede nije nastupio na utakmici Lige prvaka koju je njegov klub u srijedu odigrao s Juventusom.

Ne samo da se Gabi pojavio, već je i priznao da je sudjelovao u namještanju utakmica dok je bio igrač Zaragoze te da je klub ‘kupio’ utakmicu s Levanteom! U tom dvoboju Gabi je bio kapetan momčadi te je postigao oba pogotka, od kojih je jedan bio sa 30 metara.

- Samo sam radio ono što je klub od mene tražio - rekao je Gabi pred sudom, a prenio španjolski sportski dnevnik El Mundo Deportivo.

Gabi je još kazao kako nije imao nikakvu korist u konkretnom susretu jer je već ranije dogovorio povratak u Atletico. Španjolski mediji objavili su kako je kapetan Madriđana odlučio surađivati s pravosudnim tijelima priznajući krivicu, ali prebacujući odgovornost na klub i njegove tadašnje čelnike.

Na saslušanju kod tužitelja Alejandra Luzona zadržao se oko sat vremena, a po izlasku iz zgrade suda nije bio raspoložen za odgovore na novinarska pitanja. Inače, Gabi je samo jedan od 20 igrača koji su osumnjičeni za sudjelovanje u namještenoj utakmici, a pod sumnjom je ukupno osam utakmica Primere.

Prije Gabija, iskaz su na sudu jučer dali i bivši vlasnik Zaragoze Agapito Iglesias te igrači Jorge Lopez, Brauilo, Diogo, Obradović i kapetan Levantea Ballesteros.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:31