PRESUDA U LAUSANNI

ŠIMUNIĆU ODBIJENA ŽALBA! Joe ne ide u Brazil, odvjetnik u čudu: 'Ništa mi nije jasno...'

Sportski arbitražni sud u Lausanni potvrdio je kaznu Fife od 10 utakmica suspenzije
 Drago Sopta / CROPIX

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) donio je u ponedjeljak odluku o žalb i Josipa Šimunića na kaznu FIFA-e od 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju Hrvatske te zabranu pristupa stadionima u Brazilu za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, objavila je službena stranica Dinama.

Nakon saslušanja na kojem je, uz svjedoke, sudjelovao i sami kapetan Dinama te hrvatski reprezentativac, CAS je potvrdio kaznu FIFA-e te odbio žalbu našeg igrača koji tako sigurno neće nastupiti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u lipnju ove godine.

- Nije mi jasno kako su mogli donijeti tu odluku... Pogotovo zato što je argumentacija slovenskog profesora Bože Repea, koji je svjedočio za Fifu, ekspresno pala... Kad smo krenuli u ispitivanje svjedoka sudac nas je brzo zaustavio zato što je vidio da svjedok nije vjerodostojan - u čudu je bio Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača.

Pismeno obrazloženje odluke dolazi za tri do četiri tjedna, što u prijevodu znači da je Šimuniću propao Brazil. Međutim, naš reprezentativac želi istjerati pravdu do kraja tako da će ovaj slučaj otići na Vrhovni sud Švicarske.

Podsjetimo, Šimunić je zbog skandiranja 'Za dom spremni' nakon utakmice protiv Islanda optužen za rasizam i Fifa mu je opalila kaznu od 10 utakmica zabrane. I ne samo to, Šimuniću je zabranjen čak i pristup stadionima u Brazilu. Sportski arbitražni sud bio je posljednja nada za hrvatskog reprezentativca, no suci Hendrik Kesler (glavni sudac iz Nizozemske), Luigi Fumaggalli iz Italije, kojeg je izabrala Šimunićeva strana i Švicarac Marc Balmelli kojeg je izabrala Fifa, nisu imali razumijevanja za hrvatskog reprezentativca.

Ovom odlukom praktički je završena reprezentativna karijera 36-godišnjeg kapetana Dinama koji je u nacionalnom dresu nastupio čak 105 puta i igrao na SP u Japanu i Njemačkoj te na EP 2004., 2008. i 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 02:46