KALJENJE U LOKOMOTIVI

Šikić: Nikoga ne bih vraćao Dinamu do ljeta

Dok su u Maksimiru Sammir i Etto, nema prostora za razvoj u Dinamu dvojice iz Lokomotive koji najviše obećavaju, Domagoja Antolića i Šime Vrsaljka
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - U Maksimiru će se danas sastati vodstva Dinama i Lokomotive i načelno dogovoriti što s mladićima na posudbi. Stav direktora ‘lokosa’ Božidara Šikića je jasan:

- Nikoga ne bih već na zimu vraćao u Dinamo, neka se još šest mjeseci kale kod nas. Nema potrebe požurivati nekoga u Dinamo ako će tamo grijati klupu. No, ako se u pojavi potreba za nekim u Dinamovu kadru, jasno da će prvo posegnuti za nekim poznatim, iz Lokomotive, nego kupovati neprovjereno i nepoznato sa strane.

“Lokosi” će se, veli Šikić, popunjavati novim kadrom iz juniora ako taj netko ne bude imao garantirano 80% minutaže, kao što se jesenas zalomilo najmlađem, Vrsaljku (17).

- Šime ima izvrsne psihomotorne sposobnosti prema kojima već zadovoljava seniorske kriterije, ali mora još puno raditi i usavršavati se, najbolje je da ostane kod nas.

Napredak je, posebice s obzirom na svoju visinu (202), iskazao stoper Bagarić, no nema ga smisla vraćati u Dinamo pokraj Lovrena i Barbarića. Dok su, pak, u Maksimiru Sammir i Etto, a tu je i afirmirani Tomečak, neće biti puno prostora za razvoj Antolića i Vrsaljka, koje bi Jurčić najradije vidio u plavoj svlačionici već naprozivci 12. siječnja.

Kako su oni uopće igrali prošle polusezone? Jesenas je valjda jedino Arsenal imao više ozlijeđenih igrača od Lokomotive, većina posuđenih mladića je oscilirala, što je logično i s obzirom na njihovu dob. Prošlosezonske partije tako nisu uspjeli ponoviti spomenuti Antolić, te Pivarić. Ovaj potonji je nedavno na treningu obnovio ozljedu pete metatarzalne kosti i upitno mu je i proljeće. Ugodno je iznenadio izmino motorični i skočni Vrsaljko.

Drugi dio sezone među ‘lokosima’ izgubio je stražnji vezni Maleš, a cijelu jesen klasični srednji vezni Poljak, te iz Rusije vraćeni mladi reprezentativac Šimić. Peko i Havojić su, pak, bili zdravi, ali nisu napravili iskorak, dok su minutažu koja im se otvorila pehovima kolega iskoristili lijevi bočni Musa, ali i Jelić, Herceg i u završnici juniorski stoper Cerovec. No i Musa se krajem studenoga ozlijedio i produbio Dinamov problem lijevog boka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:45