BOŽIĆ I ZEC ZA POBJEDU

Šibenčani se lako obračunali s nejakim gostima

Šibenčani su bez velikog napora svladali skromne goste iz Sesveta
 Nikša Stipaničev / Cropix

ŠIBENIK - Domaćini su od samog početka nametnuli silan pritisak, a prilike su se redale kao na traci. Počeo je Vidić glavom već u prvoj minuti, ali je s pet metara pogodio suigrača Zeca, koji je nešto kasnije pobjegao obrani gostiju, ali je njegov prizemni udarac s desetak metara, Barišić obranio. Isti igrač je u 15. minuti prešao sve prepreke, ali nakon toga s pet metara nije uspio pogoditi mrežu.

I nakon velikog pritiska, u 39. minuti, Šibenčani su stigli u zasluženo vodstvo. Zec je napravio pola posla, a lopta je došla do spretnog Božića, koji je u padu, nogom s desetak metara, uspio pogoditi mrežu Berišića.

Tri minute kasnije, dogodio se najljepši trenutak na utakmici. Alispahić je s vrha 16-erca efektno škaricama pucao, ali iz samih rašlja, Berišić je uspio loptu izbaciti u korner. I u nastavku su domaćini pritiskali, a Božić je u 51. minuti glavom dobro pucao, ali Berišić se nije dao iznenaditi. Božić je imao “mrtvu priliku” dvije minute kasnije, kada ga je odlično poslužio Zec, ali Berišić je opet izašao kao pobjednik.

U 76. minuti Jurčević je dobro centrirao, a Dajić s pet metara nije uspio ugurati loptu u mrežu.

Ipak, domaćini su sasvim zasluženo povisili vodstvo u 84. minuti, nakon što je Alispahić dobro uposlio Zeca, a on manirom rasnog strijelca loptu provukao pored nemoćnog Berišića.

ŠIBENIK - CROATIA SESVETE 2-0 (1-0)

Sudac: Goran Proleta 7(Opuzen), pomoćnici: Gabrilo (Split) i Pejić (Podstrana). Strijelci: 1-0 Božić (39), 2-0 Zec (84). Žuti kartoni: Budiša, Alispahić, Jurčević (Šibenik). Igrač utakmice: Ermin Zec (Šibenik). Stadion: Na Šubićevcu. Gledatelja: 1.500.

Šibenik: Blažević 6, Elez 6, Vidić 7, Budiša 6,5, Jurčević 6, Husmani 6,5, Ademi 6,5 (od 73. Duro -), Bačelić-Grgić 6, Alispahić 6, Božić 7 (od 57. Dajić), Zec 7,5 .

Croatia Sesvete: Berišić 7, Šušak 6, Mus 5 (od 46. Položani 5), Čičak 5,5, Juroš 6, Guja 5,5 (od 79. Jerković -), Agić 6,5, Bošnjak 6,5, Mamić 5,5, Babić 5,5, Zubak 5 (od 62. Pokrajčić-).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:04