NA IZLAZNIM VRATIMA

SEZONA LOVA NA HRVATE Kovačić bi se mogao pridružiti Lovrenu u Liverpoolu, Mandžukića želi nekoliko klubova

Mandžukićev problem nije toliko manjak minutaže, koliko nesuglasice s Diegom Simeoneom

Sezona lova na hrvatske reprezentativce ove je godina otvorena s Marijom Mandžukićem i Mateom Kovačićem, koji su prema dobro informiranim izvorima španjolskih i talijanskih novina blizu odlaska iz Atlética, odnosno Intera.

Do početka prijelaznog roka ostala su tri mjeseca, no iskusni lisci Diego Simeone i Roberto Mancini već skiciraju planove za sljedeću sezonu. U njima očito više nema mjesta za Hrvate, ako je suditi prema naslovima koje su tijekom proteklog tjedna objavljivali Marca, Mundo Deportivo, Gazzetta dello Sport i drugi mediji.

Dodirna točka obojici je što su uspješno odradili jesenski dio sezone, a minutaža im se smanjila kada su njihove momčadi upale u rezultatske turbulencije. Kod Kovačića je degradacija bila puno drastičnija pa je tako od početka veljače samo dvije utakmice odradio od početka do kraja, u tri je sjedio na klupi, a u dvije dobivao mrvice.

Trener Mancini ga je od dolaska na klupu nekoliko puta kritizirao zbog preslabog trkačkog doprinosa, a prije desetak dana objasnio da je princip teren-klupa zamišljen kako bi Kovačić sazrio kao igrač.

- To što igra manje sigurno ima utjecaj na njegovu igru, no Mateo je mlad i u njegovom je slučaju normalno što nema ustaljeno mjesto u početnoj postavi - rekao je Mancini uoči utakmice s Wolfsburgom, u kojoj su „nerazzurri“ ispali iz Europske lige.

Klupski kroničari tvrde da Kovačić nije igrač po Mancinijevoj mjeri i predviđaju da će ga Inter prodati ukoliko stigne dovoljno jaka ponuda (čitaj: barem 30 milijuna eura). Najveći interesent trenutno je Liverpool, koji je zbog 20-godišnjeg Hrvata sinoć htio poslati skaute na Maksimir, ali im se ispriječila Kovačićeva ozljeda.

Mandžukićev problem nije toliko manjak minutaže (iako je i ona u zadnje vrijeme, sukladno nedostatku golova, skromnija), koliko nesuglasice s Diegom Simeoneom. Trener ga je indirektno prozvao za stavljanje vlastitih ispred momčadskih interesa, a Marca je nedavno primijetila da je „pravi Mandžukić nestao s radara“.

Sasvim dovoljno za porciju spekulacija koje je pokrenuo Kicker. Njemački list u petak je objavio da bi se Mandžukić mogao vratiti u Bundesligu i to u Wolfsburg, gdje je igrao između 2010. i 2012. 'Vukove' u toj operaciji čeka velika konkurencija, s obzirom da Super Marija od ranije vabe City, Arsenal i Juventus.

Mateo Kovačić

Dob: 20

Učinak ove sezone: 34 nastupa, 8 golova, 2 asistencije

Vrijednost: 22,000.000 eura

Mario Mandžukić

Dob: 28

Učinak ove sezone: 36 nastupa, 20 golova, 5 asistencija

Vrijednost: 26,000.000 eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:43