POVRATAK KALINIĆA

Šerić traži angažman u J. Koreji, Vejić u Kini

 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Hajduk je ispunio i tu formalnost, na funkciju sportskog direktora imenovat će Ivicu Kalinića koji će taj posao obavljati umjesto Joška Španjića. Španjić, asistent u trenerskom stožeru Stanka Poklepovića , ionako je samo uskočio klubu u pomoć, priložio je svoju diplomu da Hajduk zadovolji formu i ispuni uvjet za sportskog direktora.

Otkako je istekao ugovor Ivanu Buljanu, na tu je funkciju pretendirao Ivica Mornar, ali i njemu je problem bila škola, dok kandidatura Vilsona Džonija nije prošla pa je ostao skaut u omladinskoj školi.

Izabran je Kalinić koji ionako ima ugovor s Hajdukom nakon što je ljetos bio trener za samo jednu utakmicu u Kupu Uefe protiv Žiline u Splitu, kad ga je na klupi pogodio srčani udar. Kalinić bi trebao ostati najmanje do ljeta.

I ova odluka jedna je od antirecesijskih mjera jer Hajduk nema novca za nove akvizicije, kako na igračkom tako i na stručnom planu. NO je imenovao Denisa Kosora za koordinatora u omladinskoj školi, a njegov zadatak bit će organizacijski i tehnički aspekti.

Igrači koje je uprava gurnula u drugi plan jer nisu pristali na smanjenje ugovora ipak traže gdje će igrati. Zadnje informacije govore da Ante Šerić važe opcije iz Južne Koreje, Hrvoje Vejić je u kontaktima s klubom iz Kine, a Ivana Rodića i dalje traži Spartak Nalčik iz Rusije, ali kamen spoticanja dosad je bila odšteta od 200.000 eura.

Prvotimci imaju novi ispit u nedjelju u Polači protiv Zadra. Igra se s početkom u 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:33