VELIKI HENDIKEP

SCOLARI ODAHNUO 'Mandžukić je velika briga manje, on je napadač koji sije strah po Ligi prvaka'

Bez njega Hrvati gube klasu u napadu, njegove zamjene jednostavno ne ulijevaju toliko strahopoštovanja

O Globo je još u izvještaju dvoboja Hrvatske s Australijom ustvrdio: “Bilo je lako uočiti da Hrvatska s Mandžukićem i bez njega u napadu nije ista momčad. Bez njega Hrvati gube klasu u ofenzivnom dijelu, njegove zamjene jednostavno ne ulijevaju toliko strahopoštovanja poput napadača Bayerna na odlasku...”.

Brazilci dakle, koliko god na trenutke egocentrično gledaju sebe, imaju visoko mišljenje o Mandžukiću, kojega su uz Modrića i Rakitića označili igračem najviše klase.

“Posve je jasno da je za Selecao odlično što Niko Kovač za otvaranje SP-a ne može računati na svoju prvu napadačku opciju koja uz napadačke ima i odlične defenzivne predispozicije. Radi se o ubojitom napadaču čije kretanje, igra glavom, ali i pomoć obrani siju opasnost po Bundesligi i Ligi prvaka, stoga je Scolariju i društvu njegovo neigranje definitivno olakotna okolnost pripreme sudara s Hrvatima”, zaključak je Terra Brasila.

Premda dakle najviše i zapravo jedino gledaju - sebe, Brazilcima je Mandžukićevo neigranje ipak jedna velika briga manje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:29