BRAZILSKIH 23

SCOLARI OBJAVIO POPIS IGRAČA I PORUČIO 'Hrvati, od sada razmišljamo samo o vama!'

Brazilci neće koristiti i zaboravljene veterana Ronaldinha, Robinha i Kake
 AFP

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari prvi je od svih sudionika predstojećeg Mundijala (12. lipnja - 13. srpnja) objavio 23 nogometaša na koje računa, iako je krajnji rok za prijavu tek 2. lipnja. Na popisu je jedino iznenađenje Napolijev stoper Henrique Adriano Buss, donekle i treći vratar Victor.

Spomenuti Henrique, bivši igrač Palmeirasa, koji dosad ima četiri nastupa za “seleçao”, od čega tri pod Scolarijem, izgurao je s liste Revera (Atletico Mineiro) koji je bio među 23 na Kupu konfederacija, dok je treći vratar Victor upao umjesto Diega Cavalierija.

Nije se tako obistinilo nijedno od mogućih iznenađenja kojima su špekulirali brazilski mediji, poput Robinha, Kake, Mirande, Coutinha, Jeana i Kardeca.

Nazire se i moguća postava za Hrvatsku, ona iz finala lanjskog Kupa konfederacija (4-2-1-3): J. Cesar - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - Paulinho, L. Gustavo - Oscar - Hulk, Fred, Neymar.

Fred će tako vjerojatno biti jedini igrač nekog brazilskog kluba (Fluminense) u početnoj postavi, no Scolari ima i opciju “bez Brazilaca”, s Neymarom u špici, a vezistom Willianom lijevo.

Inače, Scolari ne dvoji koja će mu utakmica biti najteža...

- Hrvatska, bez ikakve sumnje! Ako želimo razmišlati o finalu, moramo ići korak po korak.... Hrvatska je najteža i navažnija utakmica. Samo o njima razmišljamo... - rekao je brazilski izbornik...

Podsjećamo, Brazil otvara SP s Hrvatskom 12. lipnja u Sao Paulu (22.00, CET), 17. lipnja u Fortalezi (21.00) igra s Meksikom, a 23. lipnja (22.00) u Brasiliji s Kamerunom. Brazil će se u pripremama za lov na svoju šestu titulu svjetskog prvaka sučeliti Panami (“glumi” Meksiko) 3. lipnja i Srbiji (“glumi” Hrvatsku) 6. lipnja. Kamerun je već neuspješno “odglumila” JAR, u ožujku (5-0). Baza domaćina Copa do Mundo bit će kamp njihova Saveza pokraj Rio de Janeira.

VRATARI: Júlio César (Toronto), Jéfferson (Botafogo), Victor (Atlético-MG)

BOČNI IGRAČI: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG)

OBRANA: Thiago Silva (PSG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Munique), Henrique (Napoli)

VEZA: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Hernanes (Inter), Oscar (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea)

NAPAD: Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jô (Atlético-MG), Hulk (Zenit) i Bernard (Šahtar)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:07