PRASTARI DUGOVI

SAUDIJCI SE UPLAŠILI FIFA-e Hajduku konačno počeo 'kapati' novac od transfera Anasa Sharbinija

 Jakov Prkić / Cropix

Kapnulo je "nešto" od Al Ittihada, nikad nije kasno za dobre vijesti. Slučaj Al Ittihad se pokrenuo s mrtve točke, dogovorena je, kako se to kaže, određena dinamika isplate zaostataka.

Hajduk zapravo "ucjenjuje" klub iz Saudijske Arabije jer može i smije pokrenuti kod FIFA oduzimanje šest bodova i u idućem koraku selidbu u niži rang saudijskog kluba. Time je Arbitraža FIFA kaznila Al Ittihad jer nije platio odštetu za Anasa Sharbinija koji je iz Hajduka otišao u taj klub još u ljeto 2012. godine, ali je kazna ostala uvjetnom, kad i ako...

Al Ittihad se, podsjetimo, žalio na sve moguće sudove, čak i na Sportski sud u Lausannei ne bi li "kupio vrijeme" i odgodio isplatu na sve moguće načine. U međuvremenu je - pritisnut - uplatio 500.000 eura na ime ukupnog duga od 1,8 milijuna eura plus kamate, a sad je i to "kupljeno vrijeme" isteklo. Naprosto je pravda na strani – Hajduka. Vrlo jednostavno. Novac je Hajdukov, samo ga treba dočekati, da bude uplaćen.

Hajduk je pristao da u određenim ratama, umrvljeno dobije ostatak od cca 1,7 milijuna eura potraživanja od Saudijaca, Al Ittihad uplaćuje pomalo da prebrodi sav taj dug, a u Hajduku kažu da će im te uplate pomoći da prebrode iduće razdoblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:24