ZALEĐENI POLJUD

ŠAHTAR POD UPITNIKOM Policija ne može garantirati sigurnost navijačima, a Dinamo nudi pomoć!

Snijeg i led su okovali Poljud, travnjak bi se mogao pripremiti za gostovanje Šahtara, no još veći problemi su snijeg i led po gradu Splitu i na prilazima stadionu
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Po svemu sudeći ništa od nogometne fešte za rođendan Hajduka. Slavljenički susret Hajduka i ukrajinskog Šahtara koji se trebao igrati u subotu 11. veljače s početkom u 17 sati je na pragu otkazivanja zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile Split i cijelu Dalmaciju, pogotovo što za kraj tjedna meteorolozi najavljuju novo pogoršanje vremena.

Nakon zasjedanja Gradskog stožera za zaštitu i spašavanje u splitskoj Banovini stigla je vijest kako utakmice neće biti, kako policija ne može garantirati sigurnost posjetiteljima, no kasnije tijekom dana je ipak stigla informacija kako će se posljednja riječ o gostovanju ukrajinskog prvaka reći sutra.

- Nastavno na preporuku koja se odnosi na sigurnost gledatelja na utakmici Hajduk - Šahtar koja je predviđena za subotu 11. veljače na Poljudu, za srijedu (8. veljače) su najavljene dodatne konzultacije vodstva dvaju klubova, te javnih službi, nakon čega bi se trebala donijeti konačna odluka o odigravanju ovog prijateljskog susreta - službeno je priopćenje kluba.

Sličan je stav i iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

- Još nije definirano hoće li se utakmica održati. Uzimamo u obzir kakva je trenutna situacija u Splitu i hoće li se moći igrati. Jedini su problem vremenske prilike - poručili su iz ureda glasnogovornika PUSD.

Gradski krizni (klizni?) stožer dao je ipak jasnu sugestiju kako bi se stvar mogla rasplesti. Uz konzultacije sa Šahtarom na sutrašnjem sastanku organizatora susreta s nadležnim službama trebala bi dogovorno pasti konačna odluka, međutim realno ipak sve vodi k odgodi susreta.

Snijeg i led su okovali Poljud, travnjak bi se mogao pripremiti za gostovanje Šahtara, no još veći problemi su snijeg i led po gradu Splitu i na prilazima stadionu. Rođendanski prijateljski susret se ipak prije svega igra zbog navijača kojih sigurno ne bi bilo u broju očekivanom kada se dogovarao susret, pa samim tim ni prihoda od ulaznica.

A kakva bi to bila fešta bez navijača? Gledateljima se treba osigurati siguran dolazak na samim prilazima stadionu, na cestama koje vode do Poljuda, parking mjesta...

Navodno su čak i neki stadionski reklamni panoi zapeli u snijegu u kamionu u Vrgorcu.

Uz sve to ‘veliki i mali Vakule’ sugeriraju kako bi u petak novi sniježni pokrivač trebao zabijeliti Split, a hladnoća neće popustiti za milimetar ni u subotu. Stiže Ledeno doba 2 (animirani film ‘Ice Age 2’).

Zbog svega je već otkazan sastanak svih navijačkih udruga Hajduka iz svih krajeva Hrvatske koji je bio zakazan u subotu, kojeg je nakon posljednje sjednice Nadzornog odbora Hajduka najavio predsjednik tog tijela Josip Paladino, pa bi mogao i slavljenički susret.

Povratak Darija Srne na Poljud mogao bi malo pričekati. U slučaju odgode uobičajeno se, automatski na sastanku organizatora s policijom odmah definira i novi termin, iako je ovo specifičan slučaj s obzirom da je riječ o protivniku iz inozemstva i prijateljskom susretu. Novi termin susreta Hajduk bi morao PU SD prijaviti najkasnije sedam dana ranije.

Inače, pomoć u održavanju snijegom i ledom ‘napadnutog’ travnjaka uoči susreta sa Šahtarom Hajduku su ponudili i iz Dinama. Direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman je kako kaže ponudio strojeve i ljude klubu s Poljuda na raspolaganje kako bi poljudski teren bio osposobljen za susret, s obzirom da Hajduk ipak nema ni toliko opreme ni iskustva u borbi s ipak više kontinetlanim vremenskim neprilikama.

U slučaju da se susret protiv Šahtara bude igrao Hajdukova služba spremna je pripremiti teren za odigravanje susreta. Ukoliko pak susreta ne bi bilo snježni pokrivač se ne bi dirao.

Pričekalo bi se da se snijeg i led prirodnim putem otope kako bi se u što većoj mjeri sačuvao travnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:09