BENITEZ POPUT BARIĆA

'S nekoliko pravih pojačanja možemo se upustiti u borbu za vrh!'

 AFP

Iako je njihova momčad uglavnom bilježila loše rezultate, navijači Liverpoola možda će ovu sezonu ipak pamtiti po dobru. Osim što su 'Redsi' još uvijek u igri za europski trofej, onaj Europa lige, najvjernije pratitelje ekipe s Anfielda jutros je razveselila vijest kako omraženi američki vlasnici razmišljaju o prodaji kluba.

Naime, Tom Hicks i George Gillett unajmili su investicijsku banku Barclays Capital kojoj je zadatak pronaći potencijalnog investitora koji bi svojim ulaganjima smanjio dug kluba, a koji danas iznosi 237 milijuna funti. Po prvi puta američki su bogataši istaknuli kako postoji mogućnost prodaje engleskog velikana ukoliko na Anfield sleti zadovoljavajuća ponuda. Osim navijača, ovakvim bi raspletom bio najsretniji menadžer Liverpoola Rafael Benitez.

Nije tajna kako između španjolskog stratega i američkih vlasnika ne cvjetaju ruže, a dolaskom novih gazda Benitez bi postao konkurentniji na nogometnom tržištu. Poput svojedobno Otte Barića, i Rafa konstantno ponavlja kako mu je potrebna nekolicina vrhunskih igrača da se upusti u borbu za vrh Premiershipa.

U ovom trenutku, Redsi se nalaze četiri boda od mjesta koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

- Potrebna su nam tri ili četiri vrhunska pojačanja. Cijena takvih nogometaša kreće se od 15 do 20 milijuna funti pa možete zbrajati koliko nam novaca treba - izjavio je Rafa dajući do znanja kako ne želi ostati na Anfieldu ukoliko klub proda Stevena Gerrarda ili Fernanda Torresa u prijelaznom roku.

Na vrhu Benitezove liste želja nalaze se napadač Atletico Madrida (suparnik Liverpoola u polufinalu Europa lige, op.a.) Diego Forlan te španjolski reprezentativac David Villa iz Valencije. Prema pisanju engleskih medija posljednjih dana, Rafa je bacio oko i na Ivicu Olića koji je sjajnim nastupima odveo Bayern u krug najbolje četiri momčadi Starog kontinenta.

Ryan Babel, Albert Riera i Alberto Aquilani igrači su koji će koncem sezone najvjerojatnije napustiti Liverpool.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:22