'DOSTA JE ZENITA'

RUSI ODUŠEVLJENI Bilić dolazi, samo je pitanje u Lokomotiv ili Dinamo!

Hrvatski je nogomet na visini. Znamo kako igraju Hrvati. Dobro došao, Slavene - poručuju mu navijači oba zainteresirana kluba
 Drago Sopta/Cropix

Kako se čini, aktualni hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon poljsko-ukrajinske epizode karijeru će nastaviti u novoj nogometnoj meki Moskvi gdje se još nostalgično sa suzom u oku sjećaju kako je upravo on rusku reprezentaciju kroz iglene uši provukao na Euro 2008. kada je pobijedio Engleze na Wembleyju. Rusanovu u rasulu zamijenit će nekom atraktivnom moskovskom adresom.

Ruski mediji potvrdili su vijest iz Jutarnjeg lista da je Bilić najpouzdaniji kandidat za klupu najbogatijeg, iako najneutjecajnijeg moskovskog kluba velikih ambicija Lokomotiv, ali se pokazalo da se našem izborniku udvaraju još neki tamošnji klubovi.

Silkin je bivši

Tako se (u nekim medijima kao gotova stvar) spominje da je svoju izdašnu pozlaćenu mrežu na Slavena Bilića bacio još jedan moskovski klub željan povratka na stare staze slave - Dinamo.

Naime, moskovski sportski listovi, iz pouzdanih izvora, tvrde da je sadašnji Dinamov strateg Sergej Silkin, pogotovo nakon nedavnog poraza u finalu Kupa od Kazanskog Rubina, sve bliže ulazu u metro stanicu Dinamo u podnožju stadiona, nego povratku u raskošne klupske odaje iznad nje, pa se time ispraznilo mjesto vođe kluba. Stoga tvrde u Sovjetskom sportu te Sport.ru da su tusti vlasnici moskovskog Dinama (a među njima je i tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova) zaključili kako bi im mladi hrvatski trener bio najsretniji odabir.

‘Dosta je Zenita’

Ruski mediji navode da bi za sljedeću sezonu klub mogao izbrojiti između 100 i 150 milijuna eura, što im neće pasti teško jer su većinski vlasnici Dinama ipak bankari iz jedne od najjačih državnih banaka, Vneštorg bank (VTB), koji imaju 74 posto dionica tog trećeg po snazi moskovskog kluba. Spartak i CSKA su ipak ispred.

Novine su pune komplimenata na račun hrvatskog izbornika jer smatraju da bi mogao prekinuti dominaciju nemoskovskih klubova, poglavito omraženog i režimski favoriziranog peterburškog Zenita.

Čekaju ga kao mesiju

Na stranicama Lokomotiva navijači ga već dočekuju kao mesiju, a ni Dinamovi ne zaostaju u očekivanjima.

- Hrvatski je nogomet na visini. Znamo kako igraju Hrvati. Dobro došao, Slavene - poručuju mu navijači oba zainteresirana kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 02:40