POTRESI U BARCELONI

Rosell odstupio zbog nepravilnosti u transferu Neymara!

 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Predsjednik nogometnog giganta Barcelone Sandro Rosell podnio ostavku na svoju dužnost, a kao razlog je naveo sudsku istragu koja je pokrenuta zbog nepravilnosti pronađenih u ljetošnjem dovođenju brazilskog napadača Neymara iz Santosa.

Rosell je na hitno sazvanoj konferenciji za medije obznanio svoju sotavku, ali je i naglasio da "slučaj Neymar" ne postoji.

"Barcelona je prilikom dovođenja Neymara sve obavila po zakonu, a svoju ću nevinost dokazati na sudu. Ne želim da Barcelona i moja obitelj pate zbog ove afere i zato odlazim", kazao je Rosell, koji se tijekom četvrtka sastao s ostalim članovima uprave kluba, te odlučio podnijeti ostavku.

U srijedu je sudac Pablo Ruz naredio otvaranje istrage protiv Barcelone zbog navodnih nepravilnosti u dovođenju Neymara za kojega je objavljena visina odštete bila 57.1 milijuna eura, a procjenuje se da je ona puno veća.

Dok je odluka o tome hoće li Rosell osobno biti pozvan na saslušanje biti donesena kasnije, a ako mu se dokaže krivnja, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Rosel je kazao i kako će ga na mjestu čelnog čovjeka Barce naslijediti njegov dopredsjednik Josep Maria Bartomeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:23