KRVAVA SRIJEDA

Rim i Beč u strahu od nereda, Arapi love Uefinu Ligi prvaka

Najveća drama bit će u Rimu, gdje zbog finala Kupa Roma - Inter vlada opsadno stanje, dok se najintrigantniji sportski susret igra u Manchesteru, gdje City dočekuje Tottenham
 Reuters

Osim finala talijanskog kupa u Rimu (ove sezone samo jedna utakmica), u kojem će nogomet biti u drugom ili trećem planu, međunarodnu javnost najviše intrigira odluka o 4. mjestu engleskog Premiershipa, koje vodi u Ligu prvaka. Liverpool je dva kola prije kraja otpao iz utrke, a Manchester City s bodom zaostatka dočekuje četvrtoplasirani Tottenham.

- Čeka me najveća utakmica otkako sam u Engleskoj, tâ Liga prvaka je u pitanju - kazao je otočkim novinarima naš Luka Modrić, no medijima je zanimljiviji Peter Crouch, čija mama ne samo da navija za City, nego je i aktivna navijačica:

- Majko, nemoj biti toliko ‘blue’ - poručio joj je Pet, igrom riječi koja je u engleskom jeziku istoznačnica za plavo i tužno. Nema veze što je City svjetlo, nebeskoplavi, dobro zvuči...

Naglasimo da pobjednik neće izravno u skupine, čeka ga 4. pretkolo s ostalim treće ili četvrtoplasiranima iz Liga petice, poput “uvijek neugodnih Sampdorije ili Palerma”, Werdera, Lyona ili Seville, no uspjeh Cityja neće biti povijestan samo njihovom gradu i navijačima, nego i vlasnicima: klub arapskih šeika lovit će europsku Ligu prvaka!

Završe li Premiership kao četvrti, igrači Cityja podijelit će 1,100.000 funti, a bit će to na neki način i trijumf talijanske škole nogometa: prvak Ancelotti, četvrti Mancini. Pa obojica najesen protiv Mourinha (u Interu, R. Madridu ili nekom trećem?) u Champions League...

Manchester City - Tottenham 0-1

TIJEK SUSRETA:

Kraj susreta!

U 82. minuti Crouch je vjerojatno pogodio za Tottenhamov plasman u kvalifikacije Lige prvaka! Fulop je odbio loptu na koju je natrčao visoki Englez i posremio u mrežu!

Defoe je imao odličnu priliku u 56. minuti, no rezultat se nije promijenio.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela!

Tevez je imao dobru prigodu u 44. minuti, ali je otišao previše u stranu pa je njogov udarac završio pored gola.

Johnson je odlično opalio u 27. minuti, Gomes odbio u korner.

Najbolju je priliku u 18. minuti imao Crouch. Ubacivanje iz slobodnog udarca na drugoj je vratnici dočekao glavom, ali njegov je udarac završio u okviru vrata.

Tevez se dokopao lopte na centru, povukao sve do gola Spura, ali Argentinčev udarac obranio je Gomes.

Luka Modrić igra od prve minute, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka su ozlijeđeni.

Počela je utakmica u Manchesteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 04:54