SPEZIA - RIJEKA 0-2

Riječani bolji u obračunu Volpijevih klubova, Mujanović i Alispahić briljirali

U prijateljskom susretu u La Speziji Rijeka je pobijedila istoimenog drugoligaša s 2-0. Utakmicu je pratio i počasni predsjednik oba kluba Gabriele Volpi

Gostovanje u Ligurskom zaljevu Riječanima je treće ove sezone na prostoru apeninskog poluotoka. Bila je to, ujedno, i njihova treća sreća. Naime, nakon remija s Udineseom (1:1) i Torinom (2:2), Bijeli su dočekali pobjedu u Italiji. Zasluženu!

Nogometašima aktualnog člana Serie B (11. mjesto na ljestvici) susret je poslužio kao svojevrsna provjera uoči nastavka prvenstva (Verona, 26. siječnja), ali kako je počeo (i završilo!) za nogometaše u tamnim dresovima...

Bijeli su u "skrpanom" sastavu i formaciji 3-5-2, s Kreilachom na stoperu, u prvom poluvremenu razbili protivnika, ali utrpali su "samo" dva komada. Odlično otvaranje utakmice moglo je već u 4. minuti biti začinjeno pogotkom. Veznjak Alispahić, novo lice u gostujućoj momčadi, milimetarski točno poslužio je Cesarca (propuštena prigoda), a nekoliko trenutaka kasnije kao na pladnju loptu je servirao i Mujanoviću i ovaj put mreža se zatresla za 0:1.

Ako je suditi po premijeri u riječkom dresu, Scoria je dobio "igrača", veznjaka profila koji mu je bio nasušno potreban. Nastavila se na Piccolu inicijativa Bijelih. Osim Meše, u prvom planu bio je autor vodećeg pogotka, ali i onoga koji je uslijedio u 16. minuti. Brezovec je uposlio Cesarca, koji puca, a na odbijenu loptu natrčava Mujanović i to 0:2. Ultrasi su utihnuli, pjesma Armade čula se još jače, a događanja na terenu nastavila su se u korist Riječana (Cesarec pokušao atraktivno petom u 23. minuti).

U nastavak se krenulo s jednom promjenom, i to u redovima Scorijine momčadi (Čulina umjesto Alispahića). Ubrzo je u igru ušla još i zimska prinova Rijeke iz redova Genta, lijevi bek Jogan. Ritam je, očekivano za goste s obzirom da su tek prije pet dana krenuli s pripremama, pao u odnosu na prvu polovicu susreta. Ali domaćin nije materijalizirao nekoliko prigoda, od kojih je najbolja bila ona Bova u 62. minuti, kada se zatresla vratnica. To nije moglo (niti je trebalo) poremetiti zadovoljstvo riječkog tabora, na čelu s predsjednikom Miškovićem, koji je utakmicu pratio u društvu "gazde" i počasnog predsjednika obaju klubova, Gabrielea Volpija. Obojica su mogli uživati u izvedbi - Rijeke.

SPEZIA - RIJEKA 0-2

LA SPEZIA Stadion Alberto Picco. Gledatelja: 2000. Sudac: Bischisecchi (Livorno). Pomoćnici: Bandettini i Bulzomato (Livorno).

Strijelac: 0:1 - Mujanović (10), 0:2 - Mujanović (16).

Spezia: Iacobucci, Lollo, Pasini, Goian, Bovo (86. Papi), Bala, Criseting (od 90. Cucurnia), Porcari, Garofalo (od 69. Rui Mario), Okaka, Antenucci (od 69. Pichlmann) . Trener: Gianluca Atzori.

Rijeke: Mance, Datković, Kreilach, Marić, Mujanović (od 72. Mierzejewski), Brezovec, Močinić, Čaval (od 51. Škarabot), Alispahić (od 46. Čulina), Cesarec (od 81. Jogan), Benko (od 60. Weitzer). Trener: Elvis Scoria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:18