HRVATSKI MERCATO

Rezime prijelaznog roka: Dinamo kupuje po HNL-u, Hajduk bi htio prodavati vani

Dinamo će i prodavati, Slepička i Dodo su prvi u redu za odlazak, a s obzirom na gužvu u veznom redu, novu će sredinu (posudba?) morati potražiti Pedro Morales
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Siječanjski prijelazni rok traje nepunih deset dana, dosad su zabilježene aktivnosti u 11 od 16 hrvatskih prvoligaša, no pult se ionako zatvara tek 31. siječnja u ponoć.

Dinamo je već kupio dvojicu igrača, na putu je treći, a u poljudskoj uvali prividna je bonaca. No, Hajduk je primoran prodavati da bi se vratio u financijski plus.

Gužva u veznom redu

Klub iz Maksimira trenutačno na računu ima 24 milijuna eura viška, nakon Brezovca i Palića u “plavu” bi svlačionicu trebao sletjeti Mehmed Alispahić , za kojeg Šibenik očekuje 750.000, a Dinamo nudi 250.000 eura odštete, nađu li se na pola, “plava” će se kasa zimus olakšati za točno milijun eura. I to ne na pojačanja, nego prinove, veziste koji nisu kalibar za izbjegavanje sramoćenja u Ligi prvaka.

Dinamo će i prodavati, Slepička i Dodo su prvi u redu za odlazak, a s obzirom na gužvu u veznom redu, novu će sredinu (posudba?) morati potražiti Pedro Morales.

Hajduk još nikoga nije doveo, Splićani će prvo prodavati, pa s eventualnim viškom u šoping. U izlogu su Ibričić, koji bi mogao u Tursku i Rusiju, ali je pitanje za koliki iznos, a drugi u Francusku ili Italiju, ali ne u Milan, čak ni s opcijom posudbe.

Osim Varaždinaca, Zaprešićana i vjerojatno Šibenčana, koji će si popuniti proračun trgovanjem s Dinamom, zimnicu marljivo skupljaju i Koprivničani, ali devizama iz inozemstva. Mateas Delić već ima novu “pobjedničku bandu”, južnokorejski Gangwon, s popustom se može dobiti i stopera Elvisa Kokalovića, kojeg je lani u Dinamu želio Jurčić, a posudba se smiješi Tepuriću.

Rasprodaja u Rijeci

Zadru bi najveće pojačanje trebao biti povratak bivšeg kapetana Jakova Suraća, oslobođenog optužbi u aferi Offside, a Walid Atta, Šveđanin podrijetlom iz Eritreje, u Lokomotivi bi se trebao spremati za ljetni prelazak u Dinamo.

Cibalia, Rijeka, Zagreb i Hrvatski dragovoljac zasad šute, no Riječani bi, da prežive, mogli ostati bez dvojice najtraženijih na tržištu, Đalovića i Štroka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 03:12