BLIŽI SE SELEKCIJA

Reja: Znam tko nije za Hajduk, a ne trebaju mi oni koje već imam

 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Reja i Šurjak trebaju skrojiti igrački kadar Hajduka za proljeće. Na listi je 60 igrača pod ugovorom, a to je preglomazan i preskup pogon da bi bio održiv. Rezovi su već najavljeni, a trebali bi se provesti u zimskoj pauzi.

Prijedlog za rješevanje ovog problema doći će od trenera Reje, a član uprave Šurjak trebao bi ga amenovati.

Situacija je delikatna, neće biti jednostavno osloboditi se “balasta”, igrača koji imaju ugovor, a ne igraju.

- Situacija s igračkim kadrom mi je kristalno jasna. Stalno razgovaram sa Šurjakom, znam što bi trebalo napraviti i na koji način selektirati preveliki broj igrača. Međutim, teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo, pitanje je kako ćemo provesti u djelo sve što smo zamislili - ističe je Reja.

Talijanski stručnjak nije nezadovoljan igračkim kadrom Hajduka bez obzira što rezultati i pozicija na ljestvici HNL-a ne idu u prilog toj ocjeni.

- Generalno gledajući zadovoljan sam igračima s kojima radim. Ima tu dobrih, kvalitetnih igrača. Držim da ova momčad može bolje i da ima prostora za napredovanje. Na nekim pozicijama dobro bi nam došla prava pojačanja, ali prvo trebamo riješiti problem viška igrača. Što se tiče dovođenja igrača, ne trebaju mi igrači kakve već imam.

Naravno da Reja ne želi izlaziti u javnost s imenima igrača na koje ne računa za proljeće.

- Nema šanse da bih o tome govorio u medjima...

Talijan je uvjeren da će svoj posao u Hajduku nastaviti na proljeće. I da će radom i rezultatima dokazati se navijačima.

- Navijači me ne poznaju dobro jer sam prekratko ovdje i teško da su mogli stvoriti nekakav dojam o meni. Treneri se ocjenjuju nakon godinu dana i valjda zbog toga zasad nema nekakve pozitivne reakcije. Meni je najvažnije da navijači podrže igrače, da budu pozitivni prema njima i da im olakšaju pritisak s kojim se nose. Nije bitan odnos navijača prema treneru koliko je važna podrška prema igračima - zaključuje Reja.

Ne može se reći da su navijači Hajduka ravnodušni prema Reji, cijeni se njegova stručnost i pošteni rad, ali pravi rezultati još se čekaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 01:14