PANIKA NA BRAČU

Reja vodio trening Hajduka, odluka o Laziju pada tijekom poslijepodneva

 Vladimir Dugandžić / Cropix

Eddy Reja je odluku ostavio za – utorak, premda su talijanski mediji već objavili kako će u utorak on doletjeti u Rim, potpisati za Lazio na godinu i pol dana i da je Hajduku odšteta od cca 500.000 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, Reja u Postirama u ponedjeljak navečer oko 22 sata to nije potvrdio:

- Ne mogu to potvrditi, jer još nisam odlučio. Odluka je samo moja. Nije to nimalo jednostavno...

U Postira će doći i predsjednik Hajduka Joško Svaguša i šef struke Ivica Šurjak, a sigurno će se konzultirati i s gradonačelnikom Željkom Kerumom.

- Znam da su u Italiji već objavili da dolazim u Lazio, ali vam garantiram da to u ovom trenutku još uvijek nije istina niti izvjesno. Vidjet ćemo, strpimo se do utorka – rekao je Reja.

Trening je zakazan u utorak u 10 sati u Postirama.

- Edy me pozvao u ponoć, s nedjelje na ponedjeljak – rekao je uživo Ivica Šurjak, dopredsjednik uprave Hajduka, zadužen za stručna pitanja, u televizijskom talk-showu „Istinom do gola“, našeg novinara Zdravka Reića – i priopćio mu vijest o ponudi teškoj 1,5 milijuna eura.

- Međutim, čvrsto sam uvjeren da Reja ostaje kod nas, u Poljudu - rekao je Šurjak popodne.

Šurjak je objasnio:

- U ovom trenutku, kad bi trener prihvatio zaista primamljivu ponudu, to bi za nas u klubu bio strašan udarac. Jer, onako pošteno, otvoreno, mi nemamo drugo rješenje. Nismo ni razmišljali da bi se to moglo dogoditi. Uzdam se u Rejinu riječ...

Tijekom razgovora Šurjak je potvrdio kako su „baš svi u klubu zadovoljni radom trenera“, naglasio je:

- Znam da se svaki put tvrdi tijekom priprema kako igrači rade dobro, često puta i fantastično, ali ovaj put u Marbelli sve je bilo besprijekorno. Naša momčad je izvanredno pripremljena.

Inače, voditelj Reić je za naslov emisije odabrao „Proljeće istine“, pa je Šurjak rekao:

- Siguran sam da će se od starta, protiv Slavena Belupa, u nastavku prvenstva Hajduk predstaviti u pravom svjetlu i da ćemo na kraju osvojiti drugo mjesto, ali se nadam i prolazu u finale kupa.No, ono što je najbitnije to je rast momčadi, priprema za juriš na naslov prvaka u godini slavlja stogodišnjice Hajduka.

Šuro se osvrnuo i na „amputirane“ prvotimce, naglasio je da se još nada dogovoru premda „vrijeme ide, pa su Vejić, Šerić i drugi u bitnom zaostatku“.

- Moralo se poduzeti mjere za realnije ugovore, jer plaćati igrače samo za nastupe, svi će se složiti, pravi je promašaj.

Šurjak se složio da do ljeta ima imperativ dovođenja pojačanja, u prvom redu napadača. A što se tiče Brazilca Andersona bio je vrlo rezerviran:

- Mi smo odlučili da svakog igrača koji dolazi moramo, ako je to moguće, dobro pratiti, te da se više nikad neće dovoditi neprovjerene igrače. Jer, Hajduk mora angažirati jedino one koji su pojačanje. Anderson će ostati do ljeta ukoliko tako odluči trener.

Bilo je dosta govora i o omladinskoj školi, vrlo brzo će se realizirati i angažman Ive Šeparovića kao trenera juniora. Šurjak je treći put angažiran u najužem rukovodstvu Hajduka premda je bio uvjeren da se poslije rastanka prošle godine više neće vraćati.

Međutim, kad su ga prijatelji, gradonačelnik Željko Kerum i aktualni predsjednik Joško Svaguša, pozvali...

- Prihvatio sam se posla, uvjeren sam da ćemo Hajduka vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to je ona počasna pozicija prvaka.

Reja vodio trening u utorak

Informacije s Brača nam kazuju da je Edoardo Reja vodio trening Hajduka koji je počeo u 10 sati.

Sudbina talijanskog stručnjaka na klubi "bijelih" bit će poznata u (ranim) poslijepodnevnim satima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 11:56