PRAZNIK U RIMU

Reja dobiva 100.000 eura bonusa ako ostane u ligi

 Vladimir Dugandžić / Cropix

ZAGREB - Edoardo Reja ekspresno je stigao u Rim. Pokupio je stvari u Splitu, odvezao se automobilom do Trsta, a potom je u srijedu u 12.30 sletio na rimski aerodrom. Uslijedio je dolazak u Lazio, potpisivanje ugovora i prvi trening s rimskom momčadi.

- Imao sam ponude Udinesea i Livorna, ali sam ih odbio, no Laziju nisam mogao reći ne. Predsjednik Lotito me nazvao i rekao da trebam spasiti klub od ispadanja i prihvatio sam izazov. Nisam tu zbog novca - izjavio je Reja.

No, kad smo već kod financija, Reja nije loše prošao. Do lipnja će zaraditi 250 tisuća eura i još sto tisuća ako izbori ostanak u Serie A. Ako bivši strateg Hajduka na klupi rimskog kluba ostane i u 2011. inkasirat će 700 tisuća eura.

Inače, Reja je u Rimu dočekan kao Mesija, čelnici kluba vjeruju da će dobrim rezultatima uspjeti smiriti podivljale navijače koji su u utorak napravili dar-mar u trening kampu Lazija. Više od tisuću huligana bacalo je petarde i Molotovljeve koktele, a policija je uhitila 11 najupornijih.

Inače, Gazzetta dello Sport piše da je Reju uz čelnike Lazija i grada Rima na povratak nagovarao i Ariedo Braida, jedan od vodećih ljudi Milana, a čestitku je uputio i njegov velik prijatelj Fabio Capello.

- Želim Reji sve najbolje na ovom svijetu, zaslužio je svojim radom ovakvu priliku. Upravo sam se čuo s njim i moram vam priznati da je jako sretan što odlazi u tako velik klub. Siguran sam da će napraviti veliku stvar s rimskim klubom - rekao je engleski izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 17:48