NASLJEDNIK EDUARDA

PRVI STRIJELAC HNL-A Čop: 'Ničime se ne zamaram i ne osjećam pritisak zbog Brazila'

'O tome ne razgovaram ni s prijateljima, ni doma, to je priča koja se povlači po medijima'
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Što se više o njemu govori, on više zabija. Pogodak u Zadru, nakon što je prebacio Neretljaka i izbacio iz igre čitavu obranu, i pogodio drugi kut. Devet golova u zadnjih sedam utakmica, barem pogodak na svakoj od zadnjih pet. Duje Čop juriša prema naslovu najboljeg strijelca lige, ali u prilici je dostići još neke lijepe brojke. Ukupno je ove sezone u svim natjecanjima zabio 29 pogodaka (18 HNL, 7 Kup, 3 Europa i 1 Superkup) i sljedeći bi ga gol doveo u respektabilni “klub 30”. Sve se rjeđe događa da netko dođe u to cijenjeno društvo, uključujući sva natjecanja tijekom sezone. Nakon Eduarda i one bajkovite sezone nakon koje je otišao u Arsenal nikome to nije uspjelo. Također, slijede utakmice protiv Rijeke i Splita, kojima, uz Lokomotivu, još nije uspio zabiti pogodak ove sezone. Svima ostalima jest. Dakle pred Čopom su dodatni motivi i izazovi.

- Ništa vam ja to ne brojim, ne zamaram se time - prekida priču o rekordima Čop, premda je općepoznato da ne postoji napadač na svijetu koji drži do svoje reputacije a da mu brojke nisu bitne. Više nego ikome u nogometu, statistika je važna napadačima. No dobro...

- Uspijeva mi, ide mi i stvarno guštam u svakoj utakmici. Važno je da mi pobjeđujemo.

Naravno, svaki njegov gol potpiruje priču o mogućem odlasku u Brazil. Stalno je daleko, daleko, nije u planu, ali broj golova na kontu daje mu za pravo da se nada.

- Ma, ničime se ja ne zamaram. Niti išta ganjam. I ne osjećam pritisak zbog Brazila. O tome ne razgovaram ni s prijateljima, ni doma, to je priča koja se povlači po medijima, no meni nije nikakav teret. Pokušavam dati u svakom susretu sve najbolje, zabiti ako sam u prilici i to je to. Samo izbornik Niko Kovač zna što će biti na kraju. Ostalo je još mjesec dana sezone, dosad sam igrao dobro, ne znam može li taj zadnji mjesec biti presudan u nečemu.

Znači li to da je već ranije zaslužio mjesto u nacionalnom dresu?

- To može reći samo izbornik Niko Kovač.

Hoće li biti razočaran ako ne bude na popisu?

- Kako bih bio razočaran, pa dosad nisam nijednom bio u reprezentaciji! Ne mogu izgubiti nešto što nisam ni imao...

Kakvi su planovi nakon kraja sezone?

- A odmor, malo u Splitu i Trogiru, ha-ha.

Nismo pitali za to, već za ostanak ili odlazak iz Dinama, brojni golovi mogli bi donijeti transfer. Ali sad se otkrio, razmišlja o Trogiru, ne o Brazilu?

- Aha, to... Ha, ha... Vidite da se ne zamaram. A što se odlaska iz Dinama tiče, svi bismo mi htjeli igrati u jačoj ligi ili velikom europskom klubu. Ali meni se ne žuri, lijepo mi je u Maksimiru i u Dinamu, zbilja.

Nema senzacije, nije čovjek od velikih obećanja i eksplozivnih izjava. Zato je na terenu postao redovit “govornik”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:00