'BIJELI' ISPALI IZ KUPA

PROPALA SEZONA Trofeji ponovno zaobilaze Poljud: Zagreb izbacio Hajduk nakon penala!

U polufinale Kupa plasirali su se Zagreb i Osijek. Hajduk je bio na samo tri minute udaljen od polufinala kada je Splićane srušio Dedić. Lutrija penala otišla je na stranu domaćina
 Ronald Goršić/CROPIX

Kako je odigrao prvo poluvrijeme uzvratnog dvoboja, Zagreb je već trebao biti među četiri najbolje momčadi u Hrvatskom kupu. Bila je to sjajna predstava Pjesnika, koju su u iznimno ofenzivnoj formaciji potpuno razbili svoje goste iz Splita. Hajduk je prijetio samo iz vrlo rijetkih protunapada i udarcima iz vana, no ni jedna lopta nije išla u okvir Igora Vidakovića. S druge strane travnjaka bio je potpuno drugačiji slučaj...

Prvu šansu Zagreb je stvorio u 6. minuti. Dino Štiglec je ubacio s lijeve strane, Besat Abdurahimi spustio loptu prsima, a fantastičnim volejem s ruba kaznenog prostora Hrvoje Štrok je zatresao gredu. U istoj minuti kontra Splićana, udarac Stevena Luštice sa 20 m otišao je pokraj vrata.

Sljedeći je ponovno zaprijetio Hajduk svojom najboljom akcijom u početnih 45 minuta. Sve se odigralo brzo, Radošević je odigrao za Antu Vukušića koji je odmah produljio do Anasa Sharbinija. Veznjak Hajduka odlučio se za udarac sa 18 metara, iako je s loptom mogao otići još bliže golu. Odluka nije bila dobra, njegov je pokušaj završio pokraj vrata. Bili su to samo bljeskovi Hajduka, Pjesnici su imali potpunu dominaciju.

U 19. minuti izvrsna dubinska lopta Damira Šovšića, Abdurahimi je utrčao i iskosa s desne strane pucao. Danijel Subašić je bio svladan, no ponovno se ispriječila greda. Dvije minute kasnije Abdurahimi je ubacio s desne strane, a prvi pokušaj Lovre Medića završio je u bloku Srđana Andrića. Kapetan Splićana nije se snašao pa je lopta opet završila kod Medića koji je sa 6 metara uspio promašiti cijela vrata. Odmah potom novi dalekometni pokušaj gostiju.

Sa 20 metara projektil je uputio Tonči Kukoč, no ni on nije uspio pogoditi okvir vrata. Zagreb je stiskao, Hajduk se branio, a u 36. minuti spasio ga je sudac Domagoj Vučkov. Štrok je proigrao Medića koji je ušao u šesnaesterac s mladim stoperom Antonijem Milićem na leđima. Suparnik ga je u duelu povukao i srušio, i trebala je to biti najstroža kazna za zagrebačke Bijele. No riječki djelitelj pravde nije mislio tako, nije svirao ništa i zbog gnjevne reakcije Medića mladom je napadaču dao žuti karton zbog prigovora.

Tako je Hajduk nakon 135 minuta četvrtfinala Hrvatskog kupa i dalje protiv Zagreba imao prednost od 1:0, koju je prije tjedan dana u Splitu stekao pogotkom Ante Vukušić. S obzirom na prikazano, to baš i nije zaslužio...

Zagreb je u nastavku malo popustio s pritiskom, ali i dalje je bio puno bolja momčad. U 59. minuti novi zicer za Lovru Medića. Štrok je ubacio, Mitrović spustio loptu a udarac neometanog Medića sa 6 m sjajno je nogama obranio Subašić. Prvi udarac u okvir vrata Hajduk je uputio tek u 86. minuti utakmice. Bila je to kontra pet na dva, Anas Sharbini je proigrao brata Ahmada koji je izašao sam na vratara Vidakovića. Čuvar mreže Pjesnika bio je brži i uspio je pravovremeno ući u šut Hajdukovom napadaču i spasiti svoju momčad od ispadanja. Kazna je uslijedila u slijedećoj minuti.

1:0 - Dedić

Abdurahimi je prošao i ubacio na prvu stativu odakle je fantastično iz okreta petom pucao Medić i pogodio vratnicu. Lopta se zarotirala i krenula u mrežu ispred gol crte zadnji je loptu dirao Dedić.

Bio je to gol koji je dvoboj odveo do ruleta jedanaesteraca. Zagrebovi igrači bili su nepogrešivi, dok je jedini promašaj djelo Ahmada Sharbinija...

ZAGREB - HAJDUK 1-0, 5-4 nakon 11-eraca (Dedić 87, prva utakmica 0-1)

Pavlović je bio precizan, Zagreb je u polufinalu Kupa!

Subašić vraća nadu Hajduku, 4-4.

Šovšić je pogodio za 4-3.

Maloča je izjednačio na 3-3.

Štiglec pogađa, Zagreb vodi 3-2.

Vidaković je obranio udarac Ahmada Sharbinija.

Jurendić je izjednačio.

Andrić je pogodio za 2-1.

Prvi su pucali Vukušić i Oršulić, oba su bili precizni.

Kraj utakmice, kreću penali!

90. minuta - Mogao je Zagreb sve riješiti i prije penala. Abdurahimi je bio sam ispred Subašića, ali mu je vratar Hajduka skratio kut i zaustavio taj pokušaj.

Ako ne bude golova do kraja utakmice, pucat će se jedanaesterci.

87. minuta - Kada već neće zabiti Hajduk, onda će Zagreb! Abdurahimi je ubacio s desne strane, Medić je samo dotaknuo loptu, natrčao je Dedić i gurnuo loptu u mrežu!

86. minuta - Ahmad Sharbini trebao je sada razriješiti sve dvojbe. Izašao je sam pred Vidakovića, ali vratar Zagreba je sjajno reagirao.

80. minuta - Vukušić je opet bio na udarcu, ovaj put lopta je otišla preko vrata.

74. minuta - Vukušić je neprecizno pucao s 20-ak metara...

66. minuta - Dva pokušaja Anasa Sharbinija u 60-ak sekundi. Prvi je otišao pokraj gola, drugi je zapeo u bloku.

59. minuta - Ako Zagreb danas ne pobijedi, najveći tragičar će biti Lovro Medić. Sin predsjednika kluba bio je sam na šest metara od vrata Hajduka, ali Subašić mu je obranio udarac.

56. minuta - Još uvijek ništa od 'juriša' Zagreba na Subašića. Medićje pucao sa desetak metara glavom, Subašić je obranio bez previše muke.

Zavšeno je prvo poluvrijeme. Zagreb je bio bolji, ali prednost je i dalje na strani Hajduka.

36. minuta - Domaćin je tražio jedanaesterac nakon dvoboja Medića i Milića, ali Vučkov je samo odmahnuo rukom. Štoviše, pokazao je karton Mediću zbog prigovora.

34. minuta - Vukušić je bio u odličnoj poziciji, ali umjesto udarca, odlučio je asistirati Anasu. Nije prošlo...

23. minuta - Snažan udarac Kukoča iz daljine prošao je pokraj vratnice.

20. minuta - Kakav promašaj Medića! Napadač Zagreba bio je sam na šest metara od varata Bijelih, ali je pucao preko vrata.

18. minuta - Opet se trese greda Subašića. Abdurahimi je pucao (ili ubacio) s desne strane, a Subašić je ponovno imao puno sreće.

8. minuta - Treća prilika u 180 sekundi. Vukušić je odlično proigrao Anasa, koji je krenuo sam prema Vidakoviću, no njegov udarac s vrha 16-erca otišao je pokraj gola.

7. minuta - Vrlo dobar pokušaj Luštice. Tukao je s 18 metara, lopta je prošla pokraj stative.

6. minuta - Zagreb je već na samom početku mogao dostići Hajdukovu prednost. Hrvoje Štrok je pucao s 15-ak metara, lopta je završila na - gredi!

Utakmica je počela!

ZAGREB: Vidaković - Pelaić (od 62. Jurendić), Pavlović, Lapić, Štiglec - Maleš, Abdurahimi, Štrok (od 76. Oršulić), Šovšić, Mitrović (od 69. Dedić) - Medić.

HAJDUK: Subašić - Maloča, Andrić, Milić, Lima - Radošević (od 64. Ljubičić), Luštica, An. Sharbini (od 87. Sarić), Gabrić, Kukoč (od 64. Ah. Sharbini) - Vukušić.

OSIJEK - RIJEKA 2-0 (Kvržić 22, Maglica 81; prva utakmica 2-1)

Utakmica je gotova, Osijek je u polufinalu.

81. minuta - Maglica je razriješio sve dileme oko pobjednika.

52. minuta - Babić je već savladao Lisjaka, ali na gol-liniji siguran pogodak spasio je Švrljuga.

Kraj prvog dijela!

45. minuta - Udarac Šorše završio je malo preko vrata.

34. minuta - Miličević je bio u prilici zaključiti cijelu priču, ali njegov udarac iz blizine obranio je Lisjak.

22. minuta - Osijek se oslobodio pritiska gostiju i iz prve prave šanse došao do gola. Kvržić je primio jednu dugačku loptu, krenuo sam prema Lisjaku i snažnim udarcem ga savladao iz blizine.

15. minuta - Rijeka pritišće domaće, Osijek gotovo da i nije došao do gola Lisjaka.

Utakmica je počela!

OSIJEK: Kardum - Ibriks, Smoje, Gavrić, Vrgoč - Šorša, Jugović, Babić, Miličević, Kvržić - Ljubojević;

RIJEKA: Lisjak - Švrljuga, Datković, Čagalj, Tadejević - Dedić, Kreilach, Miloš, Salčinović, Guiterrez - Križman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:05