SMJENA NA GOLU

'PRESRETAN SAM, BRANIT ĆU PROTIV REALA I BARCELONE!' Ivan Kelava otišao u Granadu

Naravno da mi je velika čast što me želi dovesti klub iz Primere, odnosno kupiti. Dat ću sve od sebe kako bih opravdao njihovo povjerenje - rekao je Ivana Kelava

Bilo je simbolike u odlasku Ivana Kelava iz plave svlačionice. Nakon utakmice s Hajdukom, najduže je od svih slavljenika ostao ispod južne tribine. Kao da mu se nije izlazilo. Na kraju je laganim hodom došetao do izlaza. S velikom zelenom vrećom na leđima, velikom poput šatora. U njoj su bile njegove stvari, kopačke, dresovi, štucne, majice...

Ispraznio je svoj ormarić u svlačionici, više ga neće napuniti, ostat će prazan ili će se na njemu promijeniti samo prezime. Ispod južne tribine čekao ga je brat s svojim društvom koje je pjevalo: "Kelava Ivan, Kelava Ivan..." Kao da mu nije bilo drago.

- Tiše dečki, daj se smirite.

Nakon Hajduka emitirao je samo ozbiljnost, na licu mu se nije pomaknu ni jedan mišić.

- Želio sam se oprostiti pobjedom, u tome sam uspio.

Protiv Lokomotive je prije nešto više branio 100. prvenstvenu utakmicu za Modre, a nakon 101., ove s Majstorima s mora, odlazi, možda zauvijek. Je li mu se bilo teško pripremiti za utakmicu s Hajdukom s obzirom da je znao kako mu je zadnja u plavom dresu i da odlazi u Granadu?

- Pokušao sam maknuti iz glave misli o tome da posljednji put branim za Dinamo.

Onda je dodao...

- Nije gotovo dok nije gotovo - kazao je nakon što smo ga pitali kad potpisuje za Granadu.

A kad će biti?

- Odlazim na liječnički pregled, ako sve prođe u redu, onda smo sve riješili, postajem vratar Granade.

Ne odlazi se svaki dan u Primeru...

- Naravno da mi je velika čast što me želi dovesti klub iz Primere, odnosno kupiti. Dat ću sve od sebe kako bih opravdao njihovo povjerenje. Trudit ću se biti što bolji.

Jeste li vi željeli otići iz Dinama ili su u klubu željeli da odete?

- Zajednički smo se dogovorili.

Postoji li kakva odšteta koju će Granada isplatiti Dinamu?

- Postoji, ali to je stvar klubova, ne moja.

Ide li i obitelj s vama u Španjolsku?

- Prvo vrijeme neće doći, stići će kad se snađem, kad izaberem stan, kad prođu pripreme. Nema smisla da su cure same tamo kad mene nema.

Na kraju smo ga ipak morali pitati: Ivane, odlaziš li sretan iz Dinama?

- Odlazim sretan iz Dinama! Branit ću u ligi Petice, imat ću prilike igrati protiv Barcelone i Reala, protiv Luke Modrića ako ga ne kupi Milan... To je jedna od najboljih liga na svijetu, stadionu su puni, što da kažem? Pokušat ću pomoći svom novom klubu da bude još bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 23:49