OBJAVLJENA PRESUDA

PREDSJEDNIK BAYERNA IDE U ZATVOR Höness zbog utaje poreza osuđen na 3,5 godine

Kada je proces započeo Bayernov predsjednik priznao je kako je utajio još 15 milijuna eura

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Predsjednik Bayerna proglašen je krivim zbog utaje 27, 2 milijuna eura poreza, obavijestili su iz Okružnog suda u Münchenu.

Tužiteljstvo je za predsjednika Bayerna tražilo pet i pol godine, ali sud je ipak bio nešto blaži. Obje strane imaju pravo na žalbu unutar tjedan dana.

"U ime naroda, osuđujem gospodina Hoenessa na zatvorsku kaznu od tri godine i šest mjeseci zbog kršenja sedam točaka optužnice za utaju poreza", rekao je čitajući presudu sudac Rupert Heindl. Predsjednik Bayerna mirno je prihvatio odluku suda.

Suđenje Hönessu započelo je zbog utaje oko 3.5 milijuna eura poreza, a kada je proces započeo, Bayernov predsjednik priznao je kako je utajio još 15 milijuna eura. Međutim, do kraja suđenja svota je narasla na čak 27.2 milijuna eura koje Höness duguje poreznim tijelima, a do te svote se došlo nakon iscrpnog pregleda dokumentacije koju je Höness dostavio istražiteljima.

Predsjednik Bayerna nadao se da će priznanjem izbjeći zatvorsku kaznu, ali svota je bila prevelika i Sud to nije mogao zanemariti.

Hoeness je ikona njemačkog nogometa, figura koju je njemačka javnost smatrala moralnom vertikalom. Hoenness je kao igrač s reprezentacijom Njemačke osvojio titulu europskog prvaka 1972. i svjetskog prvaka 1974. godine. Tijekom igračke karijere devet je godina nosio dres Bayerna, a jednu sezonu je bio u Nürnbergu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 22:30