MOMČAD ZA PROLJEĆE

POZNATO PRVIH JEDANAEST ZA NASTAVAK SEZONE Sigali i Taravel stoperi, Marko Pjaca želi izgurati Soudanija

 Ronald Gorsic / CROPIX

Sve je jasno iako će do kraja zimskih priprema Dinamo odigrati još dvije utakmice. Zoran Mamić ima udarnu jedanaestoricu! Iznenađenja nema, zapravo je bilo jedino pitanje za koje će se stopere odlučiti maksimirski strateg. Prema onome što smo viđali ovih dana, stoperski par Modrih činit će Sigali i Taravel. Svoju priliku čekat će Ognjen Vukojević, Goncalo i Jozo Šimunović koji se u Zagrebu oporavlja od ozljede Ahilove tetive.

Svi stoperi na ovim španjolskim pripremama djeluju jako dobro. Hoće li tako biti i kad starta proljetni dio prvenstva, vidjet ćemo.

Na vratarskoj poziciji naravno, čvrsto svoje mjesto drži Eduardo, Ježina je pričuva, Mikulić treća opcija. Dečki dobro rade s Miralemom Ibrahimovićem, jedino je problema s prehladom imao Portugalac pa je preskočio dva treninga. Ivo Pinto je desni bočni, Matel je pričuva. Rumunj će na proljeće najvjerojatnije vrijeme provoditi u adaptaciji, dugo nije igrao, mora uhvatiti adekvatnu formu. Djeluje dobro, ali naravno da ne može ispred Pinta koji svoj posao odrađuje na svoj klasičan, korektan način. Nakon ozljede Pivarića ostao je problem na poziciji lijevog bočnog. Trener Mamić još nije donio definitivnu odluku o tome hoće li momčadi priključiti Rubena Limu iz druge momčad. Drži da će se Musa oporaviti vrlo brzo te da će on na proljeće držati tu poziciju, koju po potrebi može odigrati i Matel. S tim da ne treba odbaciti opciju moguće kupnje lijevog bočnog, ali isključivo na domaćem, hrvatskom tržištu.

Odlazak Brozovića najviše je razveselio Paula Machada koji je uhvatio mjesto u početnoj postavi. To ga je posebno inspiriralo, na pripremama izgleda potpuno drukčije od one slike na koju smo navikli najesen. Njega je očito iznimno boljelo što je u Mamićevoj momčadi bio samo pričuva, pa je sad ulaskom u udarnih jedanaest dobio neviđeni zanos. Čovjek nije za prepoznati, bori se, trči, nameće se u igri, očito želi ovu priliku koju mu je ponudio trener maksimalno iskoristiti. Na ovim pripremama Dinamo je konačno dobio Machada. Konačno da izgleda kao igrač koji je najavljen na velika zvona.

Domagoj Antolić i Arijan Ademi neprijeporni su dijelovi udarne momčadi, to nikada nije bilo sporno, dečki odrađuju svoj posao na najbolji mogući način.

Poziciju koju je igrao Soudani zauzeo je Marko Pjaca. Alžirski reprezentativac je na afričkom Kupu nacija. Vratit će se u Maksimir ovisno o plasmanu svoje nacionalne vrste, ali početkom proljetnog dijela sezone sigurno neće igrati. Nakon prvenstva Crnog kontinenta proći će neko vrijeme njegove rekuperacije. Pjaca će tako imati veliku minutažu, imat će vremena pokazivati svoj ogromni potencijal. Špicu, jasno, drži Henriquez, dok će na lijevoj strani ordinirati Junior Fernandes. Taj napadački trojac Modrih djeluje ubojito na pripremama. To je, dakle, izbor Zorana Mamića za početak proljeća. Mladi dragulji čekat će svoju priliku s klupe, ali trener će svim tim dečkima davati priliku, svatko će dobiti adekvatan broj minuta.

Dinamo za proljeće

Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Musa - Machado, Ademi, Antolić - Pjaca, Henriquez, Fernandes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:22