PROPAST KLUBA

POSLJEDNJA PLOVIDBA Igrači Pomorca očajni: 'Igrali bi i besplatno, ali ti ljudi su nam prijetili i lagali. Čisti mobbing!'

 Davor Zunic / CROPIX

Kostrenska nogometna priča stara 93 godine očito će doživjeti tragičan kraj. Nakon neodigravanja utakmice s Imotskim zbog suspenzije Pomorac će biti izbačen u najniži rang. Ne samo to, klub zasad postoji samo na papiru. Samo što se nije ugasio.

Predsjednik Zlatko Petričević i predsjednik Ljubo Kostić podnijeli su ostavke na svoje funkcije, ali samo putem medija. Njihove odluke treba potvrditi ili odbiti Skupština. Vodstva, dakle, nema. A nema ni igrača. A nema nikoga na vidiku da preuzme i spasi klub. Od Pomorca su ruke digli svi. I uprava i grad. A to nije način ponašanja prema 93-godišnjaku.

Na dan odigravanja utakmice s Imotskim igrači Pomorca normalno su se pojavili u Žuknici. Nitko ih službeno nije obavijestio da utakmice neće biti, kazao nam je Boris Bjelkanović, kapetan Pomorca. Vjerojatno i posljednji.

Bjelkanović je rekao kako su problemi s novom upravom na čelu s Petričevićem krenuli prije tri mjeseca. Posljedično je uslijedio bojkot igrača jer im uprava nije isplaćivala naknade za hranarinu i trošarinu. Problem su bili i međuljudski odnosi, dodaje Bjelkanović.

- Lagalo nam se i prijetilo, bili smo žrtvama mobbinga. I Grad nam je okrenuo leđa. No, bili smo spremni igrati i bez novca. Nismo htjeli biti oni koji će zabiti posljednji čavao u lijes kluba.

Tridesetogodišnji Bjelkanović u svojoj je karijeri prošao Sloveniju, Cipar, Mađarsku i Albaniju, ali kaže da nigdje nije doživio ovakvo iskustvo. Dodao je:

- Ja sam tu najstariji igrač i došao sam igrati za gušt. Nama je prosjek godina u momčadi 21. To su momci koji su prošli razne nogometne škole i koji imaju ambiciju. Sad su i oni izgubili volju.

Pomorac ispada iz lige, a njegovi dosadašnji rezultati u Drugoj HNL vjerojatno će se poništiti. A što će biti s igračima?

- Formalno ćemo tražiti papire od kluba, iako je ondje sada prazan prostor. Situacija je izvanredna tako da vjerujem da ćemo bez problema dobiti slobodne papire i da ćemo se moći registrirati za druge klubove – zaključio je Bjelkanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:51