SVI NA ŠUBIĆEVAC!

Poruka Torcide i Funcuta: Dolazimo samo navijati!

Šibenska policija poručuje navijačima obiju momčadi da će organizacija susreta Šibenik – Hajduk biti identična onoj, na koji se način organizirala prvoligaška utakmica istih suparnika
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Torcida - navijaci HajdukaFoto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

Makar su jugo i oblaci jučer pritiskali Šibenik kao da se «nogometno nebo» naglo razvedrilo. Kao da je neko rukom prebrisao crne slutnje, temeljene na ćakulama, da bi se na Šubićevcu moglo odigrati «drugo poluvrijeme» navijačkog rata iz Maksimira.

Za to je, nema sumnje, zaslužna posjeta Stipe Lekića, tajnika Torcide, koji je došao po odavno rezervirane karte, a koga je prof. Marko Karadžole, direktor Šibenika usrdno molio da se navijači Hajduka ponašaju športski.

- Ne brinite, šjor Marko, mi dolazimo na Šubićevac isključivo navijati, veseliti se dalmatinskom finalu, a sa željom da kup ode u Split – uzvratio je Lekić profesoru Karadžoli na njegove zamolbe.

Sličan je bio razgovor između Ivana Blaće, nekadašnjeg košarkaša Šibenke, koji je predstavljao Funcute i Krešimira Nimca, prvog čovjeka interventne policije u Šibenskoj policijskoj upravi.

- Naši su interesi isti. Da utakmica bude bez izgreda, bez pirotehničkih predstava. Zato očekujemo suradnju i od vodstva Funcuta – obratio se predstavniku navijača Šibenika Krešimir Nimac.

Šibenska policija poručuje navijačima obiju momčadi da će organizacija susreta Šibenik – Hajduk biti identična onoj, na koji se način organizirala prvoligaška utakmica istih suparnika.

- Molimo one, koji nemaju ulaznicu da ne putuju za Šibenik, a kamoli da se približe krugu stadiona, gdje nema šanse da dođu. Vrata stadiona ćemo otvoriti već u 14 sati, pa bih molio navijače s ulaznicama da dođu što prije. Ako stignu u zadnji tren može ih zadesiti policijska procjena «o zatvaranja vrata stadiona iz sigurnosnih razloga».

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:05