PRIPREME U TURSKOJ

Pomlađeni Hajduk teško poražen od bečke Austrije

Bijeli u pomlađenom izdanju i donekle šarenom sastavu započeli su krajnje pospano, nekako umorno i teško i dok su se okrenuli bilo je već - 2:0 ua Austrijance
 Mario Todorić/CROPIX

Ružan poraz Hajduka, čak sa 0:3 od bečke Austrije koju trenira i vodi naš Kaštelanin Ivica Vastić. Poraz odmah da zazvoni na alarm, na sva zvona uzbune i pokaže na vidjelo sve slabosti. Da se momčad možda kompletira zadnjih dana prijelaznog roka. Naglasak je na popunu desnog beka, to je imperativno, što je poslije naglasio i trener Balakov.

"Bijeli" u pomlađenom izdanju i donekle šarenom sastavu započeli su krajnje pospano, nekako umorno i teško i dok su se okrenuli bilo je već - 2:0 za "ljubičaste". Škarice iskusnog Linza (asistencija Leovca), potom Tadić slijeva, iskosa, proburazili su hajdučki štit.

Igra je u polju bila više-manje ravnopravna, ali Hajduk bez prave šanse, a u obrani propusan i bez kontrole događanja po svojoj desnoj strani.

U nastavku poneki nužan zahvat u sastavu i odmah stabilniji, življi Hajduk, ali jalov i još je Blažević još jednom morao po balun u mrežu. U kontri, kad je nepotrebno istrčao prema Harreru, a ovaj bio spretniji i brži i onda iskosa precizan da pogodi praznu mrežu Splićana kroz ušicu igle.

Blažević je potom dvaput dobro intervenirao, a na suprotnoj strani osim pokušaja Kiša iz daljine hajdučke haubice su šutjele – 0:3.

U 75. minuti sudac iz Azerbajdžana je pokazivao drugi žuti karton Obšivaču jer se vraćao u igru, a da mu se nije javio. Isključenje? Ne, intervenirali su treneri i podsjetili suca kako su se dogovorili da ako bude isključenja, ulazi u igru zamjena. Tako je do kraja umjesto Obšivača zaigrao K. Ljubičić.

Krasimir Balakov nam je kazao:

- Rezultat je težak, ne odgovara igri, ali zato smo ovdje da vidimo što nije kako treba. Desnu stranu moramo pojačati, obavezno, mali Bari se trudi, ali treba nam desni bek. Probao sam i Limu na desnog beka, to nije to, ali nema drugi da igra. Ružno ovo zvuči, ali treba strpljenja za mlade igrače.

Ivica Vastić za kormilom Austrije dovršio je svoju "tursku kupelj", danas leti kući u Beč:

- Mi smo na tragu pune forme, dobro smo odradili. Hajduk je mlad, to vidim, ali malo pratim, ne stignem. Sigurno ima puno bolje lice nego što je to danas pokazao – dobronamjerno će nesuđeni hajdukovac i austrijska legenda Vastić.

Austria (B) – Hajduk 3:0 (2:0)

Antalya, rivijera. Stadion Sportskog centra World of Wonders, uz hotele Topkapi i Kremlin Palace.

Gledatelja pedesetak. Sudac Eljar Agajev (Azerbajdžan).

Strijelci: 1:0 Linz (16), 2:0 Tadić (27), 3:0 Harrer (71)

Austria (Beč) (4 – 2 – 3 – 1): Lindner – Klein, Dilaver, Ortlechner, Suttner – Holland, A. Grünwald – Gorgon, Stanković, Leovac – Linz (od 21. Tadić). Još su igrali Hadžikić, Liendl, Koch, Hlinka, Harrer, Mader.

Hajduk (4 – 1 – 4 – 1): Blažević – M. Barišić (od 60. Kukoč), Milović, Andrić, Lima – Obšivač (od 75. K. Ljubičić) – Gabrić (od 46. Kiš), Ozobić (od 46. Andrijašević), An. Sharbini, Caktaš (od 68. Bencun) – Vuković (od 46. Vukušić).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:23