FILMSKI SCENARIJ

POLICIJA ULOVILA UCJENJIVAČA 'Hoeness, daj mi 200 tisuća eura ili u zatvoru nećeš imati ni trenutka mira'

Osuđeni bivši šef Bayerna u suradnji s policijom namjestio je zamku čovjeku koji mu je prijetio...

Dva mjeseca nakon što je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza od čak 28 milijuna eura, bivši čelni čovjek Bayerna Uli Hoeness još uvijek je na slobodi i čeka odlazak na izdržavanje kazne. No, zatvorska kazna nije jedina briga koja muči donedavno najmoćnijeg čovjeka njemačkog nogometa. Naime, policija je u subotu uhitila 50-godišnjaka koji je ucjenjivao Hoenessa.

"U zatvoru se niti jednog trenutka nećeš moći opustiti, bez obzira u kojem ćeš se nalaziti", napisao je ucjenjivač, a za "mir" u kaznionici od Hoenessa je zatražio 200.000 eura. Hoeness je pismo odmah proslijedio policiji, koja je namijestila zamku za ucjenjivača. U subotu navečer dogovorena je primopredaja novca u münchenskoj Leutstettner ulici. Čim se osmunjičenik pojavio, policija ga je uhitila. Jučer su na svjetlo dana izašli i detalji uhićenja, 50-godišnji osumnjičenik pokušao je pobjeći na biciklu, međutim, pao je i ozlijedio se, pa je morao biti hospitaliziran, a sada se nalazi u istražnom zatvoru.

Inače, Uli Hoeness bi uskoro mogao na izdržavanje kazne, međutim, sud prvo treba riješiti njegov prigovor. Naime, prvotno je bilo predviđeno kako će bivši čelnik Bayerna kaznu izdržavati u kaznionici Landsberg, koja se nalazi u blizini Münchena i koja je najpoznatija po tome što je u njoj Adolf Hitler napisao Mein kampf tijekom svojih zatvorskih dana.

Hoeness je, pak, zatražio da svoju kaznu izdržava u nekoj drugoj bavarskoj kaznionici kako bi izbjegao medijsku pompu koja će sigurno pratiti njegov odlazak u zatvor. Za sada je nepoznat odgovor na taj prigovor, a mediji špekuliraju kako će 62-godišnjak prvo biti smješten na neku nepoznatu lokaciju, pa bi potom nakon nekog vremena bio prebačen u Landsberg.

Uskoro će se i ta priča rasplesti, čovjek koji je 30 godina bio na vrhuncu moći morat će se naviknuti na novi režim života. No, to vjerojatno neće biti njegov kraj što se tiče nogometa, budući da je na nedavnoj skupštini Bayerna najavio povratak, a delegati su to aklamacijom pozdravili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 21:01