SIGURNOSNI RAZLOZI

Policija Dinamu zabranila prijateljski susret u Austriji

Može se samo pretpostavljati da se radi o sigurnosnom aspektu, o strahu od često neukrotivih BBB-a
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: navijaci Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Dinamova ekspedicija od petka je od Zagreba do Laengenfelda putovala oko 8,5 sati, nešto duže od planiranog jer se na nekoliko mjesta u Austriji autoput renovira. Plavi su smješteni u ekskluzivnom hotelu Aqua Dome, a gradić je na nadmorskoj visini od 1.200 metara, 300 metara niže od skijališta Sölden. Posrijedi je kraj udaljen stotinjak kilometara od Innsbrucka u smjeru Švicarske.

Da prvog dana sve ne bi bilo savršeno, pobrinula se lokalna policija. Naime, zasad je bez ikakvog obrazloženja otkazana nedjeljna prijateljska utakmica našeg prvaka i petoplasiranog sastava češke lige Viktorije iz Plzena. To je vodstvu zagrebačke momčadi priopćio direktor njihovog hotela. Naravno, može se samo pretpostavljati da se radi o sigurnosnom aspektu, o strahu od često neukrotivih BBB-a.

Stručni stožer u međuvremenu mora odlučiti kako će popuniti taj radni dan. Dvije su solucije u igri. Ili će Velimir Zajec održati trening ili će na travnjak izvesti dvije Dinamove momčadi, koje će odraditi novu međusobnu utakmicu nakon one prošlog vikenda odigrane na Hitrec-Kacianu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:43