TRAGIČAR DERBIJA

POKAJNIK Mate Maleš: 'Ispričavam se što sam Hajduku poklonio dva penala, osjećam se užasno'

'Što uopće mogu reći osim - žao mi je! Toliko mi je žao da to ne mogu ni opisati'

Neupitne kvalitete Kramarića, Vargića, Benka i Močinića bile su vidljive i prije dva dana na Poljudu. Problem je što je cijela Rijeka 99% susreta provela braneći, ali kada jedan igrač dobije dva žuta, tj. crveni karton i skrivi dva jedanaesterca iz kojih njegova momčad dobije dva gola pa umjesto pobjede remizira... Onda je on klasični tragiča r.

Na svoju i Rijekinu veliku žalost, u nedjeljnome je jadranskom derbiju to bio Mate Maleš (24). Odnedavno reprezentativac, jedan od onih sa šansom da zaigra na Mundialu u Brazilu. Ali i sjajni zadnji vezni čiji sjaj tamni upravo od tog boravka među Kovačevim izabranicima.

U Splitu je najveći dio utakmice bio dobar u defenzivi, a griješio u predaji lopte da bi u posljednjih 15 minuta utakmice... Skrivio dva kaznena udarca. Dan poslije, najveće ga je razočaranje dosadašnje karijere držalo jako. Mogao si je dopustiti, za one koji su na Poljudu igrači jučer nije bilo treninga.

Nije pobjegao od javnosti. Nije ni prodavao demagogiju.

- Tu sam, normalno. Ako sam bio kad je bilo dobro, bit ću i sad, uvijek, ali... Osjećam se tako da bih najradije da me nitko ništa ne pita - govori nam Maleš.

- Što uopće mogu reći osim - žao mi je! Toliko mi je žao da to ne mogu ni opisati. Hvala svima koji su okrenuli moj broj da mi pruže podršku, da me podsjete kako su i pogreške sastavni dio nogometa i života. Nekad ti krene bolje nego u najljepšim snovima, a nekad lošije nego u najgorim noćnim morama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:29