SVLADALI VARTEKS

Pobjeda 'Lokosa' na startu proljetnog dijela HNL-a

 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - U obnovljenom sastavu u odnosu na jesen, s iskusnima Sopićem i Bulom, ali i debitantima Mršićem, Poljakom i Mesarićem u prvih 11, te moldavskim U-21 reprezentativcem Andronicom u nastavku, 'lokosi' su svladali Varteks, dječji vrtić okupljen oko Mumleka i Jolića koji trenira i igra, a ne prima plaću, sa 2-0 (1-0).

Varaždinci su se došli otvorenom igrom nadmetati s domaćinima na suncem okupanom Maksimiru, na čijoj se zapadnoj tribini, skupa s 'uglednicima' u ložama skupilo 400 ljudi. No, želja momčadi Roya Ferenčine bila je veća, više su proteklih tjedana razmišljali o nogometu nego mladići Damira Jagačića i već nakon vodećeg pogotka Bule, glavom nakon kornera Martinca, dvojbi o ishodu kao da nije ni bilo.

Štoviše, 'lokosi' su se propisno ispromašivali, posebno povratnik nakon šestomjesečne stanke i kao takav debitant u 1. HNL Mateo Poljak, vezist na posudbi iz Dinama koji je '89. godište kao i Badelj, Barbarić, Tomečak, Lovren... Poljak je u 28. minuti promašio 'zicer', sam samcat na udarcu, a u 39. si je sam stvorio prigodu nakon solo prodora, ali je dopustio Drevenu da se proslavi.

Od ostalih debitanata (u sudačkoj nadoknadi ušao je i junior Franjić) vrijedi istaknuti zreli nastup juniora Ivana Mršića na lijevom stražnjem boku, taj Dinamov posuđenik debitirao je za 'plave' jesenas u Kupu u Gojancu. Bagarić je dominirao obranom, a pogotovo visinom nakon što je Šačer u nastavku zamijenio Jolića, dok je umjesto dosad standardnog Puljića lijevog stopera zaigrao Leo Mesarić, 26-godišnjak kojem je hobi gluma u kazalištu. Šteta što nije napadač, pa da se češće nađe u 'situacijama' u suparničkom 16-ercu...

Aktivniji nego jesenas predstavio se Ivan Peko, Martinac je zbog dvije asistencije ubrao epitet igrača utakmice, a Tomislavu Havojiću je pogodak iz kontre za 2-0 bio prvijenac u 1. HNL. Moldavac Andronic nije imao puno prigode pokazati sve što zna, no jedno dodavanje petom potvrdilo je da se radi o klasičnom 'španeru'.

- Nažalost, nismo uspjeli do boda, iako smo pri polasku iz Varaždina pomišljali na iznenađenje, jer s Lokomotivom se da igrati. Nismo imali rješenja za centaršuteve, koji su destabilizirali našu zadnju liniju, nismo se uspjeli vratiti nakon rezultatskog zaostatka. Predstoji nam borba – pošteno je priznao trener gostiju Damir Jagačić. I dodao:

- Na treningu nemamo problema, dečki odrađuju svoj posao, problemi su izvan terena, na Gradu i Županiji je da pokaže volju i riješi problem.

Trener domaćih Roy Ferenčina pribojavao se ove utakmice, u prvoj se nikad ne zna, no završilo je dobro i slijede mirne pripreme za gradski derbi sa Zagrebom sljedeće subote.

- Čestitam svojim igračima na trci i trudu po ovom teškom terenu, no nisam zadovoljan što nismo riješili utakmicu još u prvom poluvremenu, kada smo promašili previše prigoda. Dobro da nas suparnik nije kaznio, no na realizaciji očito još trebamo raditi. Kao i na još nekim slabostima i nedorečenostima – kazao je Ferenčina, svjestan da za mlade igrače može biti kontraproduktivno ako ih se previše ili čak samo hvali.

- Od 20 igrača u kadru imamo devet juniora, moram gotovo preko noći napraviti igrače od njih. Zadovoljan sam sa svima koji su nastupili ovog popodneva, ne bih nikoga posebno izdvajao – pošteno je zaključio najmlađi prvoligaški trener Roy Ferenčina.

Lokomotiva - Varteks 2-0 (1-0)

Sudac: Alen Gerek (Zabok) 6; pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš (Nedelišće).

Strijelci: 1-0 Bule (20, Martinac), 2-0 Havojić (48, Martinac)

Žuti kartoni: Martinac, Bagarić (Lokomotiva), Brezovec (Varteks).

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Tomislav Martinac (Lokomotiva)

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 400.

LOKOMOTIVA (4-4-2): Kelava 6, Herceg 6, Bagarić 6, Mesarić 6, Mršić 6, Peko 6, Sopić 6, Poljak 6,5, Martinac 6,5 (od 60. Andronic -), Bule 6,5 (od 90+1. Franjić -), Havojić 6 (od 70. Jelić -)

VARTEKS (4-3-2-1): Dreven 5,5, Tkalčić 5, Škvorc 5, Punčec 5, Kvesić 5, Brezovec 6, Jagačić 5,5 (od 65. Hojski -), Mumlek 5,5, Golubar 5 (od 81. A. Vuk), Glavica 5, Jolić 5 (od 53. Sačer 5)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 10:05