O 'SLUČAJU LIVAJA'

Perišić: Moj slučaj dovoljno govori o ljudima u Hajduku!

'Inter je velik, grandiozan klub, sami treninzi će mu pomoći da sazrije, da postane bolji. No ulasci u momčad, debiji, to sve ovisi o trenerima i njihovoj želji. Želim mu mnogo sreće'
 Željko Hajdinjak / Cropix

Kada je imao samo 17 godina bio je ponajbolji mladi igrač Hajduka i u Split su počeli stizati najpoznatiji europski klubovi poput PSV-a, Ajaxa, HSV-a i Anderlechta. U ljeto 2006. godine najviše je zapeo Alain Perrin, koji se zaljubio u Ivana Perišića (21) i na koncu ga doveo u Sochaux za 360 tisuća eura. Hajduk ga, očito, nije prepoznao... Ovo je njegov pogled:

- Dobre strane svakako su iskustvo, stjecanje radnih navika, njihov pristup poslu i nogometu. Ubrzano odrastaš, postaješ zreliji.

Čuje se u glasu.

- A pazite, udaljiš se od prijatelja, roditelja, nije lako. Sami ste s mislima, s problemima, a još ste u biti mulac. Valja imati jaku glavu, čvrst i nepokolebljiv karakter... Pa ipak: - Ključan je trener. U početku, prvih šest mjeseci, sve je bilo odlično, a onda, kako je Perrin počeo gubiti strpljenje čelništva, padao sam u drugi plan. Da je tu sve bilo OK, igrao bih i ranije.

Da, Perišić je tek okolnim putom zaradio današnji status u Clubu Bruggeu. Odlazak na posudbu u Roeselare te veliki obol u spasu kluba od ispadanja, nadjenulo mu je nadimak “mali Asanović”.

- To je ta priča o trenerima. Kad je Perrin otišao, njegov me nasljednik nije volio. Ma, ni vidio. Sva sreća na belgijskoj prilici...

Koja ga je mogla aterirati nazad u Hajduk. No Splićani ponovno nisu bili sigurni, Brugge jest.

- To je ta priča o Hajduku i vaše pitanje bih li s današnjom glavom ostao. Zavisi tek o jednoj stvari - o ljudima u Hajduku. Ako me nisu praktički dva puta prepoznali, ne znam koga uopće bi. I koliko im uopće trebam. Moj je slučaj indikativan za sve.

Savjet Livaji?

- Inter je velik, grandiozan klub, sami treninzi će mu pomoći da sazrije, da postane bolji. No ulasci u momčad, debiji, to sve ovisi o trenerima i njihovoj želji. Želim mu mnogo sreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 19:22