KAKO NA ANDERLECHT

Perišić: Agresivnost mora biti Dinamov zaštitni znak

Club Bruges' Ivan Perisic celebrates after winning against Partizan Belgrade during their Europa League soccer match at the Jan Breydel stadium in Bruges October 22, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM SPORT SOCCER)
 FRANCOIS LENOIR

Splićanin Ivan Perišić uoči utakmice Anderlecht - Dinamo bez dvojbe je na modroj strani.

- Volio bih da pobijede, da netko iz Hrvatske napravi nešto u Europi.

Iz mlade vrste dobro poznaje nekolicinu dinamovaca.

- Badelj će vrlo brzo postati A reprezentativac, on je odličan veznjak i jedan od glavnih aduta Modrih. Lovren je već u Bilićevom kadru, a i Barbarić, Kramarić, Tomečak... su jako dobri nogometaši. Dinamo ima šanse u Bruxellesu. Sigurno ima.

Anderlecht je vodeća momčad belgijskog prvenstva, imaju pet bodova više od Cluba Bruggea. Što Jurčićeva momčad mora napraviti da bi slavila u srijedu?

Nevjerojatni Lukaku

- Dobro se sjećam prvenstvene utakmice s njima. Krenuli smo agresivno, na nož i dobili smo ih 4:2. Dakle, u prvom redu agresivnost. To mora biti Dinamov zaštitini znak u ovoj utakmici. Potom, Anderlecht je u dobroj formi, dobili su pet zadnjih prvenstvenih susreta u nizu. Nametnu se na sredini terena i obično diktiraju tempo. Modri ne smiju dati vezi da igra, neka loptu preuzme obrana koja tehnički nije na posebnoj razini.

Dinamu za ostanak na međunarodnoj sceni nešto znače jedino tri boda. Ipak, domaćin će vjerojatno nastojati namenuti svoj stil.

- U Bruxellesu Anderlecht igra napadački, za razliku od utakmice u Maksimiru kad se branio. Dinamo će im morati parirati da ne dođe u podređeni položaj.

Mnogi ističu Romelua Lukakua kao najveću prijetnju. Dijelite li to mišljenje?

- Za njega govore da je 16-godišnjak, ako je istinito, to je nevjerojatno. Ima 195 cm i 95 kg. Brz je, zabija puno golova, sigurno je prvi igrač kluba. Premda treba paziti i na Mbarka Boussoufu, vrlo vještog kreatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:04