DINAMOVCI OPET U MODI

Parola 'nema prodaje' traje samo do kraja prosinca?

Za Lovrena i Ibaneza na stolu je bilo ponuđeno gotovo sedam milijuna eura. Mamić je, kažu očevici, bez sekunde razmišljanja poslao backhand u smjeru Engleske i Belgije
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Poduzetnički gen Zdravka Mamića utonuo je u zimski san. Izvjesno je da će u siječanjskom “plesu milijuna” na nogometnoj tržnici “modri” preuzeti tek sporednu rolu i situaciju pratiti iz prikrajka.

Osim u slučaju da se pronađe kakva dobra udavača koja je spremna iskrcati nekoliko milijuna “nečega” za Marija Mandžukića, čija glava odavno stanuje u Bundesligi. Međutim, u Maksimiru tvrde da “udavače” nema ni za lijek.

Jučer je u modi bio Mandžo, danas su to Badelj, Lovren, Tomečak i društvo čija imena odavno stanuju u bilježnicama raznoraznih skauta i emisara bogatih Europljana. Ipak, Dinamo će “klince” ljubomorno sačuvati, barem ove zime, a umjesto njih u izlog su spremni gurnuti one kojih bi se riješili i besplatno. Pod uvjetom da netko preuzme njihove obveze iz ugovora. Baš bismo voljeli vidjeti onoga tko će iskeširati 650.000 eura godišnje za, primjerice, Papadopoulosa. Takvi luđaci doista su rijetki.

Da su u Maksimiru zapuhali neki novi vjetrovi, govori nam najnovija odbijenica Zdravka Mamića Tottenhamu i Standardu iz Liega koji su poslali ponude za Dejana Lovrena i Luisa Ibaneza.

Jednom je Tottenham već “izuo iz cipela” izvršnog dopredsjednika, a da im se visina transfera Luke Modrića ne ponovi i u Lovrenovu slučaju, na vrijeme su reagirali i poslali u Maksimirsku 128 ponudu tešku pet milijuna eura. Tri milijuna manje navodno je Standard iz Liegea nudio za Luisa Ibaneza.

Međutim, u oba slučaja radio je “backhand slice”. Je li to božićni duh koji drži obitelj na okupu nastanjen u Maksimiru samo do kraja prosinca ili je konačno zaživjela ona legendarna “nema prodaje”? Na odgovor ćemo pričekati do kraja siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:34