NERVOZA NA PROSLAVI

'PA NIJE VAM VALJDA ŽAO ŠTO SMO PRVACI?' Jurčić izgubio živce, Sammir propustio dodjelu medalja

 Ronald Goršić/CROPIX

Opet su konfeti letjeli maksimirskim travnjakom. Osim put u nizu Dinamo je sezonu zaključio na vrhu. Ponovno je na proslavu stigla najdraža mušterija i opet su Kruni Jurčiću popustili živci. Umjesto da se konačno opusti jer je, eto, postao prvak države, strateg Dinama je nakon utakmice prosipao žuč...

- Mogli ste iz kurtoazije postaviti pitanje. Pa nije vam valjda žao što smo prvaci - u svom se stilu Jurčić obrecnuo nakon press konferencije. Ničim izazvan, osim nedostatkom pitanja oko, više revijalne nego natjecateljske, utakmice. Rekli bismo da se čudimo reakciji, ali lagali bismo...

Tako je solidna sezona u kojoj se ovdje igrala Liga prvaka zaključena na najbolji mogući način; pobjedom nad Hajdukom 3-1. Međutim, više od trijumfa veseli činjenica da na Maksimiru konačno nije carevala tišina. Doduše, nekada bi osam tisuća gledatelja u derbiju bio podbačaj i fijasko, ali danas je to fina brojka.

Iako je Tudor izveo sastav lišen usluga većine prvotimaca, Hajduk se pokazao kao tvrd orah. Zvonko Pamić ovim je derbijem ušao u anale kao prvi igrač koji je zabio gol i autogol u derbiju, a Ante Rukavina kao prvi koji je u HNL-u zabijao u oba dresa. Za Hajduk je bio strijelac 2008. godine u remiju (1-1). U Jugoslaviji je to uspjelo tek Štefu Deveriću.

Onaj posljednji pogodak za Dinamo u sezoni bilo je djelo Marcela Brozovića u sudačkoj nadoknadi.

- Čestitam Dinamu na tko zna kojem naslovu prvaka. Oni su svijet za sebe. Imaju najbolju momčad, ali to treba dokazati na travnjaku. A oni su dokazali - bio je kratak Tudor dok se Jurčić okrenuo pohvalama vlastitoj svlačionici.

- Dugo imamo tu veliku prednost i teško je bilo zadržati koncentraciju, ali sam zadovoljan kako su igrači reagirali - pohvalio je Jurčić svoju svlačionicu od koje se u nedjelju oprostio Ivan Kelava.

Kada je sudac odsvirao kraj, Kele je pogledao u nebo i prekrižio se. Poljubio je vratnice kod sjevernog gola i oprostio se od svog Maksimira. Svi ostali imaju dva tjedna odmora prije nego krene priprema za sljedeću sezonu od koje Dinamo puno očekuje. U nedjelju je i službeno zgotovljena posudba čileanskog reprezentativca Fernandesa koji dolazi iz Bayer Leverkusena.

- Meni je bitno da se igrači mentalno odmore prije priprema. Cilj je stići u formu sredinom sedmog mjeseca - zaključio je Dinamov trener.

Ljutiti Sammir propustio dodjelu medalja i pehara!

Sammir, koji se sinoć borio i za SN-ovu Žutu majicu, nije odigrao svoju pravu utakmicu, nije ga išlo. A kad je u 85. minuti izlazio iz igre, Maksimir ga je nagradio gromoglasnim zvižducima. Sammir je, vidno ljutit, odmah otišao u svlačionicu i više se nije vratio. Nije došao niti na svečanu dodjelu medalja i pehara, dok je momčad slavila na travnjaku, polijevala se pjenušcem i primala čestitke, službene i neslužbene, on je bio u sam u svlačionici. Možemo shvatiti ogorčenost zvižducima, ali trebao je biti tamo, ipak je i on puno pridonio tom naslovu, međutim, ljutnja je bila jačaod veselja. A možda je to i definitivna najava njegova odlaska iz Dinama! Kad mu ni medalje i pehari više nisu bitni, kad ne želi ni slaviti sa suigračima, onda je to svima jasna poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:17