CIJENA 35 MILIJUNA EURA

OTKRIVEN BARCELONIN POPIS ŽELJA ‘Mateo Kovačić je hrvatski Iniesta, dolazi već ovog ljeta?’

U Interu je napredovao do te mjere da ga je prošle godine htio dovesti Real, piše Mundo Deportivo
BERGAMO, ITALY - FEBRUARY 15: Mateo Kovacic of FC Internazionale Milano kicks a ball during the Serie A match between Atalanta BC and FC Internazionale Milano at Stadio Atleti Azzurri d'Italia on February 15, 2015 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
 Marco Luzzani / Getty Images / 2015 Getty Images

Mateo Kovačić nalazi se među šestoricom igrača iz Serie A koje Barcelona intenzivno skenira i gotovo je sigurno da će barem jedan od njih narednog ljeta završiti u Kataloniji.

Popis želja je kao glavnu priču u broju od četvrtka objavio list Mundo Deportivo, a Barçin je direktor za međunarodni nogomet Ariedo Braida skaute još usmjerio prema Paulu Pogbi (Juventus), Felipeu Andersonu (Lazio), Paulu Dybali (Palermo), Matteu Darmianu (Torino) i Miralemu Pjaniću (Roma).

Braida je sve donedavno bio sportski direktor Milana pa odlično poznaje talijansku prvoligašku scenu i njezine najkvalitetnije aktere. Mundo piše da su Kovačiću suigrači u Interu nadjenuli nadimak “hrvatski Iniesta”.

“Točno je da je u Interu napredovao do te mjere da ga je prošle godine htio dovesti Real Madrid. Riječ je o centralnom veznjaku fantastične tehnike, driblinga, brzine i vizije za završni pas. U ovoj je sezoni zadržao razinu igre i poboljšao svoju učinkovitost, što potvrđuje pet golova u Serie A”, analiziraju autori Oriol Domenech i Javier Gascón.

Odlomak o Kovačiću završava podsjetnikom da će playmaker “azzurra” za mjesec dana navršiti tek 21 godinu, ali “velik broj mladih talenata uobičajen je za hrvatski nogomet”.

Interes Barcelone reaktualiziran je samo nekoliko dana nakon što je Roberto Mancini poručio da se Inter ne namjerava riješiti Kovačića.

- Mateo ima sve kvalitete da bude dirigent naše igre i ostat će ovdje - obećao je 50-godišnji strateg.

Talijanski mediji prije toga su objavili da utrku za Kovačićem predvodi Liverpool te procijenili da će Inter za hrvatskog reprezentativca tražiti najmanje 35 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:51