JUNAK BAVARACA

Olić: Torino nikad neću zaboraviti, bila je ovo utakmica karijere

'Zamislite, dva puta zaredom izabran sam za igrača utakmice! A bile su to najvažnije utakmice. Sam sam tražio zamjenu. Toliko sam se natrčao da sam mislio da ću umrijeti'
Juventus' Felipe Melo, at right, in action with Bayern Munich's Ivica Olic, during a Champions League, Group A, soccer match between Juventus and Bayern Munich at the Olympic stadium in Turin, Italy, Tuesday, Dec. 8, 2009 (AP Photo/Massimo Pinca)
 AP

Veliki junak Bayernove pobjede nad Juventusom Ivica Olić javio nam se nakon utakmice.

- Bila mi je ovo najbolja utakmica u karijeri kad su u pitanju europska klupska natjecanja!

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Hrvatski napadač oduševio je nogomentu Europu. Postigao je gol koji je prelomio utakmicu, nad njim je skrivljen i jedanaesterac.

- Šteta što još nije ušla ona kad sam pogodio vratnicu. Ali nema veze, ova utakmica bila je šlag na tortu. Zamislite, bio sam jako ozljeđen, primio sam u tom razdoblju preko 30 injekcija, a eto, vratio sam se na ovaj sjajan način - pričao je Olić, kojeg je Uefa izabrala za igrača utakmice. - Zamislite, dva puta zaredom u Ligi prvaka izabran sam za igrača utakmice, protiv Maccabija u prošlom kolu i sad protv i Juventusa! A bile su to najvažnije Bayernove utakmice sezone.

Olić je spasio Bayernovu sezonu, trenera Van Gaala i 20 milijuna eura koliko bi Bavarci izgubili da se nisu plasirali dalje. - Stvarno smo ih potpuno nadigrali, razbili. Bili smo jednostavno - strašni! S ovakvom igrom možemo napraviti i mnogo više u Ligi prvaka. Kad je tražio zamjenu, Bayernov navijači skandirali su “Ivica Olić, Ivica Olić.”

- Uvijek ću pamtiti Torino. Sam sam tražio zamjenu. Toliko sam se natrčao (prema statistici Uefe 9,5 km op.a.) da sam mislio da ću umrijeti!

Juventusu je presudio igrač koji je trebao igrati u njihovom dresu?

- Znam da im nije lako, jer sam bio praktički potpisao za Juve. Ali završio sam u Bayernu i sad je ispali ovako. Hvala svima koji su mi čestitali i koji su uvijek vjerovali u mene.

Dan prije utakmice kazao nam je “ako zabiješ na tako velikoj utakmici onda si kralj!” Zabio je i postao nogometni kralj Bavarske.

- Teško mi je i ispričati koliko sam sretan. Takve utakmice ne igraju se često, a kad ih dobiješ i još budeš proglašen najboljim, imaš razloga za ogromnu radost.

Dok smo razgovarali s Olićem, iz autobusa Bayerna čula se pjesma pobjednika.

- Pjevaju momci, ova je za mene, ha, ha, ha... Sad idemo u hotel proslaviti. Ali ne previše. Čeka nas završetak domaće lige, moramo sve zaključiti u ovom istom, sjajnom stilu.

Prije 5-6 godina Luciano Moggi bio je vladar calcia i Juventusa. Na opetovane medijske špekulacije da će Juve dovesti Ivicu Olića, Moggi je uzvratio “Olić ne zaslužuje niti da se popne po stubama zgrade Juventus!”

Moggi je u međuvremenu otišao u povijest i pred sudom se brani za sve mućke koje je mjesio proteklog desetljeća u calciu. Njegovi nasljednici prije točno godinu dana dogovorili su da Olić ipak prijeđe u Juventus. No, Bayern je bio izdašniji i “preoteo” Olića za gotovo duplu gažu. Eto, godinu dana kasnije, taj Olić je Bavarcima sve vratio s debelim kamatama u majstorici s nesuđenim mu klubom, koji će ovim teškim porazom ostati bez 20-ak milijuna eura.

U tom kontekstu, simbolika izvanredne utakmice na Olimpicu, prepoznaje se u sljedećem - kad je Olić napuštao teren, 1.500 navijača Bayerna na tribinama oduševljeno je klicalo njegove ime i prezime. Kad su s terena izlazila najskupocjenija pojačanja Juventusa, Diego i Melo (ukupno su koštali 50 milijuna eura), tridesetak tisuća domaćih tifosa je gromoglasno zviždalo! Moramo istaknuti da je Danijel Pranjić odigrao izvanrednu partiju u središnjem redu i kad je prepustio mjesto Robbenu, ispraćen je pljeskom kako suigrača tako i navijača, a Van Gaal ga je posebno pozdravio “peticom”,. Bio je to Pranjić kojeg je želio i doveo Van Gaal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:14