HRVATI U BUNDESLIGI

'Olić otkriće, Šimunić pojačanje, Mujdža promašaj'

England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters

Prestižna njemačka sportska internetska stranica Spox.com sastavila je popis igrača kojima je ova sezona premijerna u nekom novom bundesligaškom klubu i valorizirala njihov učinak.

Pod "lupom" Spoxa našla su se i četiri hrvatska nogometaša koji su se u prvom dijelu njemačkog prvenstva predstavili novim navijačima. Riječ je o Bayernovim Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću, Hoffenheimovom Josipu Šimuniću i Freiburgovom Mensuru Mujdži.

Ivica Olić: "Bayernovo otkriće. Uvijek u punom gasu, može igrati na svakoj poziciji u napadu. Postigao je važne golove u Bundesligi i Ligi prvaka. Nije više autsajder u Bayernovoj momčadi, već pun pogodak."

Danijel Pranjić: "Na početku je bio kritiziran zbog igara na poziciji lijevoga beka. Posljednjih tjedana je značajno napredovao i mnogo se bolje osjeća u veznome redu. Sveukupno još se nije pokazao kao pojačanje za momčad."

Josip Šimunić: Nije (još) briljantan kao prošle sezone u Herthi, ali je još uvijek njegova igra na visokoj razini. Njega se sluša u Hoffenheimovoj obrani. Ocjena: najbolje pojačanje.

Mensur Mujdža: S Du-Ri Chaom se trebao boriti za mjesto desnog braniča u momčadi. Do sada je nastupio tek u četirima utakmicama. Ima problema s tvrdoćom i tempom. Uglavnom popunjava kadar igrača, ništa više. Promašaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:18