POTPUNO SPREMAN

Olić: Ne treba se pretjerano zamarati rezultatom, ključni su bodovi!

'Bio bih zadovoljan sa 1:0, ne treba se pretjerano zamarati rezultatom, ključno je uzeti tri boda i onda ćemo doma pred našom publikom protiv Grčke biti još bolji'
Bukurest, 110209.Hrvatski nogometni reprezentativci su nakon dorucka kratko prosetali Bukurestom. Ivica Olic i Niko Kranjcar.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Držao se fitnessa, da bi u srijedu odradio jedan trening s momčadi uoči puta u Rigu. Ipak, nastup Ivice Olića nije dvojben.

- Štedio sam se od utakmice prošlog petka s Kaiserslauternom. No, nema to nikakva utjecaja. Spreman sam ne za 90, nego za 120 minuta. Fizički nemam nikakvih problema. Bitno mi je samo da koljeno ne otekne ponovno. U posljednja tri tjedna izgleda dobro i nadam se da ću uspjeti tu ozljedu priječi bez operacije.

Što kažu u Bayernu?

- Htjeli su da otkažem reprezentaciju, ali oni poštuju mogu odluku i vidjeli su da sam u ovom trenutku zdrav. Koljeno nije imalo reakciju na posljednju utakmicu, tako da se na kraju nisu previše bunili. Moja je izričita želja bila da igram za Hrvatsku.

Priznaje da postoji nervoza prije starta kvalifikacija:

- Sigurno. No, to je pozitivna nervoza. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetan susret i upisati prvu pobjedu. Jako je važno dobro startati. S druge strane, za tri dana imamo još jedan značajan dvoboj i treba biti pametan. Bio bih zadovoljan sa 1:0, ne treba se pretjerano zamarati rezultatom, ključno je uzeti tri boda i onda ćemo doma pred našom publikom protiv Grčke biti još bolji.

Dobro, kad je tako, zabijte taj gol za 1:0...

- Hoću. Znamo da nisu lagan protivnik, oni ste također nečemu nadaju, budući da je početak kvalifikacija kad su sve momčadi pune motiva - zaključio je Olić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 12:28