HNS NEUMOLJIV

Odbijene žalbe Šibenika i Varaždina! Od subote kreće Liga 13?

 Nikša Stipaničev/CROPIX

Šibenik, Varaždin i Karlovac ostaju suspendirani! Disciplinska komisija HNS-a odbila je žalbe Šibenika i Varaždina! Karlovac se na svoju suspenziju nije niti žalio. Dakle, prema aktualnoj situaciji, spomenuta tri kluba nemaju pravo nastupa u 19. kolu Prve HNL predstojećeg vikenda.

U žalbenom postupku Šibenik i Varaždin pozivali su se na članak 136. Disciplinskog pravilnika, u kojemu stoji da se suspenzija može odgoditi ukoliko ista može klubu prouzročiti nemjerljivu štetu. Varaždin svoj dug prema bivšem igraču Milanu Pavličiću čak osporava. Varaždinci su predmet proslijedili Sportskom sudu u Laussanneu i od HNS-a traže odgodu suspenzije. Šibenik pak ne odriče svoje dugove, ali u klubu sa Šubićevca ističu kako i oni imaju financijskih potraživanja (350.000 eura od splitskog Hajduka) koja bi riješila njihovu dubiozu. No, članovi Disciplinske komisije bili su neumoljivi.

- Mi radimo isključivo prema propisima i Disciplinskom pravilniku HNS-a. Nažalost, nije bilo elemenata za ukidanje suspenzije Šibeniku i Varaždinu. Klubovi moraju riješiti svoje financijske probleme do subotnjih utakmica i o tomu izvjestiti delegate ili se nagoditi s vjerovnicima glede odgode njihovih potraživanja – kazao je predsjednik Disciplinske komisije, Tin Dolički.

Poprilično je izgledno da će natjecanje u Prvoj HNL biti okrnjeno. Pitanje je jedino koliko će klubova svoju financijsku situaciju riješiti do kraja tjedna. Moguće je da prvenstvo nastavi svega 13 klubova!?

- Takva liga ne bi bila lijepa, ali bi sigurno bila po propisima – smatra Dolički.

Odbijena je i disciplinska prijava protiv predsjednika Zagreba, Dražena Medića. Njega je igrač Vedran Celiščak prijavio za fizički napad. Priložio je i liječničke nalaze. Nije međutim bilo dovoljno. Disciplinska komisija odbila je Celiščaka uz obrazloženje – nedostatka dokaza. U rasvijetljavanju sporne situacije nije pomogao niti svjedok Ivo Lončar. On je ''disciplincima'' kazao kako se nalazio pred vratima Medićevog ureda, ali ''ništa nije ni čuo ni vidio''.

Zanimljivo, niti na drugom ročištu igrač se nije pojavio. Došao je njegov otac, u pratnji odvjetnika. Medić je ostao pri prvotnom iskazu kako nikakvog fizičkog obračuna između njega i Celiščaka – nije bilo!

Pritvoreni članovi nogometne organizacije ( Stjepan Djedović, Željko Širić, Neven Šprajcer i Nenad Pralija) do sada su bili sankcionirani mjesečnim suspenzijama. Nova je odluka Disciplinske komisije: suspenzija na neodređeno vrijeme!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:16