DINAMU DONIRANO PREKO 200 MILIJUNA KUNA

'OČITO JEDNA PRAVILA VRIJEDE ZA HAJDUK, A DRUGA ZA DINAMO!' Predsjednik udruge 'Naš Hajduk' o odluci AZTN-a

Zagreb, 190613.Savska 41.Agencija za zastitu trzisnog natjecanja (AZTN) odrzala je danas konferenciju za medije na kojoj su predstavljene odluke Agencije iz podrucja drzavnih potpora u sportu.Na fotografiji: Olgica Spevec (predsjednica vijeca za zastitu trzisnog natjecanja).Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

SPLIT - Predsjednik udruge "Naš Hajduk" Žan Ojdanić izjavio je danas da jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila prijavu devetero malih dioničara Hajduka, koji su tvrdili da je od 2006. do 2012. iz zagrebačkog proračuna nezakonito dodijeljeno 214,7 milijuna kuna Dinamu.

"Očito jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo. Zašto je tome tako trebat ćete pitati gospođu Olgicu Spevec (predsjednicu AZTN-a) i nadležnu Agenciju. Na nama je da se pobrinemo da na ta i slična pitanja odgovore daju pred Upravnim sudom, svojim kolegama u Bruxellesu, te saborskim zastupnicima kojima Agencija daje izvještaj o svom radu", rekao je Ojdanić za intenetski portal "Dalmacija News".

AZTN je utvrdio da su ta sredstva, 214,7 milijuna kuna, odobrena temeljem programa financiranja javnih potreba u sportu, koji je donijela zagrebačka Gradska skupština, kao što je to predviđeno Zakonom o sportu.

Prema Agenciji, sporna nisu niti sredstva koja je Dinamo dobivao od državnih poduzeća, poput HEP-a ili Croatia osiguranja, jer su ih dobivali temeljem sponzorskih ugovora kakve su te tvrtke imale i sa drugim klubovima, npr. Hajdukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:26