SKUPŠTINA KLUBA

Očekuje se prosvjed tisuća navijača Dinama, a Mamić u Londonu ruča s Abramovičem

Zdravko Mamić će vrijeme između dvije skupštine provesti u Londonu gdje ima zakazani ručak s Romanom Abramovičem
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Tek što je uspješno odradio skupštinu HNS-a i produžio život Vlatku Markoviću na čelu Kuće nogometa, pred Zdravkom Mamićem novi je izazov. U srijedu ga čeka nova skupština, ovaj put ona u Maksimiru. Iako u njoj ima apsolutnu vlast, skupština je to na kojoj bi se mogli pojaviti i oni nepozvani. Inicijativa Zajedno za Dinamo, kako saznajemo, iskoristit će građansko pravo da sudjeluje na skupštini modrih u statusu promatrača. Već su poduzeli mobilizaciju svojih članova i simpatizera, a ispod zapadne tribine u srijedu u 18 sati očekuju nekoliko tisuća navijača Dinama.

Bit će to pravi forum, a neće nedostajati ni gladijatora tako da će hrvatski nogomet 2010. godinu ispratiti prilično burno. No, ma kako burno bilo utakmica je to kojoj se već zna rezultat. Samo bi publika mogla biti nešto glasnija nego je to bila u Westinu u petak. Ali, taj glas ne ulazi u krajnju računicu te s Dinamove skupštine ne treba očekivati revolucionarne promjene.

Roman pati za Lukom

Vrijeme između dvije skupštine Zdravko Mamić provest će u blagdanskom šopingu na Oxford Streetu. Gazda Dinama zaputio se u London gdje ima zakazani ručak s Romanom Abramovičem. Nije tajna kako ruski milijarder pati za Lukom Modrićem, kao što nije tajna ni da Zdravko Mamić još uvijek ima velik utjecaj na hrvatskog reprezentativca.

Između glavnog jela i deserta mogla bi se načeti i priča o Šimi Vrsaljku. Pa zar nije upravo Mamić svrstao Abramovičev klub na listu onih koji su stali u red za 19-godišnjeg Zadranina u dresu Dinama? U slučaju da Vrsaljko nekim čudom i osvane na Stamford Bridgeu baš bi htjeli čuti kako će se transfer objasniti Vahidu Halilhodžiću koji je između redaka naglasio da se vidi isključivo u jakom Dinamu.

Rukavina ne ide nikamo

A tamo se očito još uvijek vidi i Ante Rukavina iako je u petak viđen na aerodromu kako s Damirom Vrbanovićem leti za Pariz. Saznajemo da su im se u Francuskoj putevi razišli. Vrbanović je otišao na neku komisiju Uefe, dok je Rukavina produžio za Španjolsku na odmor. U nedjelju će biti na Santiago Bernabeu gdje će gledati utakmicu Real Madrida i Seville. O eventualnom transferu u Deportivo iz La Coruńe niti riječi.

Prema informacijama iz njegovog tabora, Rukavina se i dalje ostaje u Dinamu . Ugovor vrijedi do 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:20