SIR ALEX vs. ARSENE

Novo poglavlje u ratu dva velika ega

Sraz Arsenala i Manchester Uniteda prvi put u povijesti će se prenositi u 3D formatu. Sretnici će gledati utakmicu u devet pomno odabranih pubova na Otoku
Arsenal's Croatian forward Eduardo (L) vies with Bolton Wanderers' English midfielder Gavin McCann during the English Premier League football match at The Reebok stadium, Bolton, north-west England on January 17, 2010.AFPPHOTO/ANDREW YATES. FOR EDITORIAL USE Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo
 AFP

ZAGREB - Svaki susret Fergusona i Wengera priča je za sebe. “Samo nemojte očekivati da će nakon utakmice popiti čašu vina”, zaključili su Englezi. Vječni rivalitet dva stara lisca znao je pokvariti tek Jose Mourinho. Međutim, prgavi Portugalac uzeo je Morattijeve milijune i otvorio svoju privatnu frontu s medijima na Apeninima. U iščekivanju njegova povratka na Otok priča je spala na dva slova. Priča koja u nedjelju otvara novo poglavlje u ratu dvije veličine. I dva velika ega.

Zadnji put odmjerili su mišiće u kolovozu, a deblji kraj izvukao je Wenger koji je završio na tribinama nakon što je prethodno dobro odmjerenim udarcem nogom na isto mjesto poslao bočicu vode. Razlog je poništenje pogotka zbog zaleđa pri rezultatu 2-1 za United.

- Ovo je bila antipropaganda nogometa - grmio je Wenger. I bio je u pravu jer Arsenal je na toj utakmici pokazao puno više od Uniteda. Međutim, tri boda ostala su na Old Traffordu. U nedjelju Topnici imaju priliku za osvetom.

- Utakmica sezone za nas - etiketirat će je bez lažne skromnosti Alex Ferguson dok će oponent spustiti loptu na zemlju i zaključiti kako Arsenal bez obzira na ishod ne ostaje bez šansi. Alibi? Ni slučajno. Tek možda pila naopako.

Arsenal je u nizu od deset utakmica bez poraza. Podatak za respekt ostat će u sjeni Vermaelenove ozljede koja bi u vatru mogla poslati Sola Campbella. Povratnik u Arsenal nije igrao ozbiljan nogomet četiri mjeseca od kada se rastao s Notts Countyjem. Premijera stiže u zao čas jer bi u nedjelju trebao čuvati Waynea Rooneyja. Napadač Manchester Uniteda je u strašnoj golgeterskoj formi. Prošli vikend srušio je Hull City s četiri pogotka, a potom odveo United u finale League Cupa zabivši gradskim rivalima u sudačkoj nadoknadi. Do sada je vlasnik 19 pogodaka u Premier ligi, a prvim sljedećim ući će u “klub 100”.

Nažalost, praznik nogometa vjerojatno će propustiti naš Eduardo kojeg i dalje muči ozljeda tetiva. Umjesto njega, nakon tri mjeseca u igru bi se trebao vratiti Bendtner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 18:53