SPLIT BLIZU EUROPE

NOVI VJETROVI U PARKU MLADEŽI Henri Belle se počeo zalagati, čak više nema svađa oko pucanja penala

Osam je kola do kraja, slijede dvije utakmice za koje ne treba motivirati momčad. Gradski derbi u Poljudu, potom Dinamo u Parku mladeži

Ivan Matić emitirao je samo zadovoljstvo nakon što je ostvario petu pobjedu u sedam utakmica otkako je preuzeo kormilo Splita od Stanka Mršića. Osim što je srušio neugodnu tradiciju i uzeo tri boda protiv crne mačke iz Pule , trener Crvenih konstatirao je da nema većega zadovoljstva nego kad se dobra igra spoji s priželjkivanim rezultatom. Split je učvrstio četvrto mjesto, ima četiri boda viška u odnosu na Lokomotivu. Matić je sve bliže ostanku na klupi i nakon završetka prvenstva.

- Bila bi mi čast voditi momčad u Europi - rekao je.

O tom potom. Osam je kola do kraja, slijede dvije utakmice za koje ne treba motivirati momčad. Gradski derbi u Poljudu, potom Dinamo u Parku mladeži.

- Mi smo iskoristili priliku koja nam se ukazala i ostavili smo Lokomotivu četiri boda iza nas - rekao je Henri Belle. - Protiv Hajduka ćemo se nastojati pokazati u što boljem svjetlu.

U prijevodu, nema imperativa u nedjelju. Belle je pojasnio i kako ovoga puta nije bilo svađe oko izvođača jedanaesterca.

- Trener je rekao da se Roce i ja dogovorimo, a Roce je rekao meni da pucam.

Čim čeljad nije bijesna, niti kuća nije tijesna. Kamerunac je konačno realizirao kazneni udarac, a znao je i promašiti. Valjda će mu to podići samopouzdanje, evidentirali smo i njegovo neuobičajeno zalaganje u obrani, obaveznu trku što do sada nije bio slučaj.

- Cijela momčad bila je kompaktna i to od početka.

Igrač koji je najviše profitirao otkako je Matić trener sigurno je Ivan Ibriks, čovjek se preporodio. Latentna je opasnost na desnoj strani, probija nadzvučnom brzinom i šalje upotrebljive lopte napadačima, čak je mogao postati i strijelac.

- Hvala treneru što je meni i još nekim igračima dao više slobode u igri. Moram reći i da mi je puno lakše igrati uz Bagarića, mislim da odlično funkcioniramo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:17