NOGOMETNI MOĆNIK

NOVI SHOW Mamić: 'Poslušaju li me Murićevi roditelji, obećavam, učinit ću ga milijunašem!'

‘Nad Hrvatskom se nadvio tamni oblak’ - bio je uvod Zdravka Mamića s neizbježnom dozom dramatike

‘Nad Hrvatskom se nadvio tamni oblak’ - bio je uvod Zdravka Mamića s neizbježnom dozom dramatike. Kraj je bio rezerviran za apel: “Ne dajte Dinamo, ne dajte Hrvatsku, ne dajte Zagreb…”. U međuvremenu se prvi čovjek Dinama u podužem monologu dotakao svih aktualnosti iz Maksimira te navijačima poručio da je njegov mandat oduvijek bio na raspolaganju. Uz dodatak da će s njim Dinamo biti bolji a bez njega će propasti...

SLUČAJ MURIĆ

Mamić je prepričao cijelu kronologiju pregovora. Opisao je nekoliko pokušaja da privoli obitelj na razgovor, a kada je do njega konačno stiglo otac Murić pojavio se sa savjetnicima Pakasinom i Ćurkovićem.

- Gospodine Murić, ja sam vas pozvao zbog razloga jer se piše to što se piše. Možete mi potvrditi da li naši pismeni dogovori vrijede ili ne. On meni kaže: 'Nastali su novi momenti, ja bi htio da razgovarate s ovom gospodom'. I oni mi kažu da moram čekati Vladu i Zoku i pitam ih: Jel' vi to mene zaje****? Oni mi se smiju, a ja njima: napolje! Kažem ja ocu: vi ostanite da s vama razgovaram - opisao je Mamić dodavši da je s ocem razgovarao pola sata a susret je završio uz dvije trenirke koje je Murić senior dobio za starijeg sina i susjeda.

- Garantiram Muriću, ako me poslušaju on, roditelji i skrbnici, da ću ga napraviti milijunašem. Kombinacija Murićevog talenta, mojih sposobnosti i Dinama i on bi igrao u velikom inozemnom klubu - rekao je Zdravko Mamić koji je javno ponudio profesionalni ugovor mladom igraču na sedam godina sa sedam tisuća eura.

SLUČAJ HALILOVIĆ

Maksimirski kuloari tvrde da Barcelona uskoro dolazi po Alena Halilovića. Izvršni predsjednik je rekao da je u ponedjeljak bio posljednji kontakt Barcelone i brata mu Zorana.

- Javit će se po povratku iz Manchestsera i najavili su dolazak u četvrtak ili petak. Dok smo bili na pripremama poslali su avion po Halilovića ali smo to stopirali. No, bojim se da smo nemoćni.

SLUČAJ INSPEKCIJE I HNS-a

Očekivano, na meti se našlo i najnovije rješenje inspekcije koja dovodi u pitanje odnose Dinama i Lokomotive za kojeg Mamić tvrdi da je ‘čista politika i obračun ministra Jovanovića s hrvatskim nogometom’ te da ne postoji veza Dinama i Lokomotive.

- Imali smo je do 2009. jer sam luđak i vizionar. Da, bio sam predsjednik Lokomotive, ali 2009. smo predali ljudima klub. Da li surađujemo? Da! Kao što to radimo s drugim klubovima partnera. Po zakonu. Ja sam nekažnjavani građanin Hrvatske koji ljubi i poštuje zakone - rekao je Mamić.

SLUČAJ NAVIJAČI

Svjestan da je klub bez navijača poput piva bez pjene, Zdravko Mamić se u posljednje vrijeme sve češće bavi tribinama. Nazvao je to enormnim pritiskom da se situacija oko Dinama prevlada jer ‘ona ne veseli nikoga. Niti dušmana, a kamo li navijača Dinama’.

- Bili smo u petak kod Veterana koji su osnovali BBB. Bio sam jedna od tih navijača, a u Splitu sam bio vođa. Pustili su film i odjednom su krenule suze, i tuge i radosnice. Plakao sam i dobio nove motive; da još više radim i da pokušamo vratiti staru atmosferu. Svatko normalan je mogao vidjeti da je to bio moj motivacijski govor, a ne poziv na uništavanje. Svi volimo podražaj. Bez huka tribina nema ništa. Dinamo bi uz huk tribine kakav ima Hajduk uz Torcidu, bio europska velesila. Ne smijemo to svesti na Mamića. Mene ćete se lako riješiti. Nudio sam navijačima sve! Svoj život, sve... Dušmani koji se boje stapanja navijača i kluba tvrde da sam ih kupio, da su to neki plaćenici. Hajduk je jučer igrao s Udineseom koji je došao s igračima koji mahom igraju u Serie B ili C, a ja sam napravio ugovore s deset najvećih klubova da dođu badava i to u najjačim sastavima. Ma, kome da im dovedem? Bez navijača nema ničega!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 01:23