ŠKOTSKI PREMIERSHIP

Nikica Jelavić donio tri boda Rangersima

Inače, pred kraj utakmice je Jelavić postigao još jedan pogodak, sjajnim poluvolejem pod gredu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić još je jednom bio junak u slavlju glazgovskog Rangersa. U utakmici 32. kola škotskog Premiershipa Rangers je njegovim golom pobijedio 1-0 kod Hamiltona.

Iako su gostovali kod posljednjeplasiranog sastava, igrači Rangersa nisu imali lagani posao. Točnije, diktirali su tempo u igri i imali mnogo više izraženih šansi (7-1 omjer udaraca u okvir vratiju za Rangers), no teškom su mukom materijalizirali bolju igru. U samom smiraju prvog poluvremena, u 44. minuti, Jelavić je odlično reagirao, te je s vrha šesnaesterca, desnom nogom, matirao nemoćnog domaćeg vratara Čeha Černyja. Bio je to Jelavićev jubilarni deseti pogodak u ovoj sezoni.

Inače, pred kraj utakmice je Jelavić postigao još jedan pogodak, sjajnim poluvolejem pod gredu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa hrvatskog nogometaša. Gosti mogu biti sretni i zbog situacije u 17. minuti. Naime, tada je domaćin, odnosno Dougie Imrie, promašio jedanaesterac koji je mogao odvesti utakmicu u nekom drugom smjeru.

Pobjeda zahvaljujući Jelavićevoj magiji



Allan McGregor obranio je jedanaesterac momčadi Hamiltona (pucao je Dougie Imrie), a Nikica Jelavić sjajno zabio iz slobodnog udarca za 1-0 pobjedu Rangersa na gostovanju momčadi u utakmici 32. kola škotskog Premiershipa. Obojicu je pohvalio menadžer momčadi Walter Smith...

- Sam slobodnjak Nikica je izveo na fantastičan način, u gornji desni kut. Allen je i svoj posao odradio vrlo dobro dvjema obranama. Naravno, izvrsno je reagirao kod penala, ali i iskazao se u drugom poluvremenu kada smo bili u vodstvu.

Pohvalno se o Jelavićevoj i McGregorovoj igri izrazio i suigrač Richard Foster:

- Znali smo da nas čeka teška utakmica, Hamilton se bori za goli život. Srećom, došli smo do bodova na kojima moramo zahvaliti Allanu i Nikici na trenucima magije koju su pokazali u prvome poluvremenu. Hamilton je u uvodu utakmice bio bolja momčad, no kada imate u sastavu igrača kakav je Nikica onda uvijek imate šansu. Njega krasi kvaliteta, slobodni udarac mu je bio sjajan. On je top-klasa.

Škotski Premiership, 32. kolo:

Hamilton - Rangers 0-1 (Jelavić 44)

Redoslijed: 1. Celtic 73 boda (-2), 2. Rangers 71 (-2), 3. Hearts 60, 4. Dundee United 52, 5. Kilmarnock 47...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 15:13