ŠIBENIK LOVI KUP

Nikica Cukrov: Hajduk igra kukavički!

Split, 210410.Stadion Poljud.?Prva finalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Sibenika.Na fotografiji: slavlje strijelca izjednacujuceg pogotka za Sibenik Ermina Zeca.?Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

ŠIBENIK - Po Splitu jučer svi govore o fenomenalnoj sinoćnjoj utakmici?! Mora bit da Splićani više nemaju pojma o balunu, sve se pitam. A to ne bi bilo ni čudo poslije toliko godina ovakvoga Hajduka. Bolje je igrao u Šibeniku neki dan, nego u Splitu, govori Nikica Cukrov:

- Pobjegao sam glavom bez obzira poslije utakmice. Pa ne može Hajduk s jednim špicom napadat usred Splita. Plašili su se da im Zec ne uteče još poneki put. Na dva špica Šibenika, Hajduk u obrani ima četiri igrača. Kako ćeš tako napasti? Moraš imat barem dva, ako ne i tri špica, jer ti si Hajduk u svom Poljudu. I još ti trebaju dva iz pozadine po boku. Trebalo je poslije bacit pogled na Europu...

Znači u tom grmu leži Zec. Splićani su jučer govorili o europskoj predstavi na televiziji, a Hajduk nitko i ne spominje.

- Vidjelo se lijepo što je plaćeni nogomet - kaže Cukrov. - Posvuda u Europi trojica konstantno napadaju loptu. Ne igrača, nego loptu! Pa Poklepović je prvi davno govorio “lopta je cilj!”. Kad se loptu otme, sedmorica ih istrči u napad, a čim se izgubi svih sedam se vraća natrag.

Kao u američkim akcijskim filmovima!

- E, a Hajduk je umro od straha, od Zeca, mene je bilo sram, bilo je kukavički. Pa desni bočni nije prešao centar!?

Dakle, Oremuš! Ali prvi put kad je konačno prešao, iznesen je na nosilima!

- A da nije iznesen, ne bi ušao Tićinović i Hajduk ne bi ni dao pobjedonosni gol. Ako će igrati tako kukavički, onda neka kažu da to više nije Hajduk!

- Ne smiju jer moraju prodati igrače.

- Prodati? Ovako ih ne mogu ni darovati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:48