NEŠTO JE U ZRAKU

Nike prokletstvo 'preživjeli' samo Rooney i Ronaldo

Ugledni proizvođač sportske opreme Nike očito nije najsretnije birao glavne glumce

ZAGREB - Gotovo sve slavne aktere promidžbenog spota proizvođača opreme u posljednje vrijeme prati prokletstvo.

Zaglavili u prvom krugu

Reklama je, naime, objavljena uoči SP-a, a većina igrača koja se u njoj pojavljuje je već ili napustila Južnu Afriku, ili u nju nije ni došla, ili igra ispod svakog očekivanja.

Spot počinje akcijom Drogbe, koji je u petak s Obalom Bjelokosti zaključio natjecanje trećim mjestom u skupini G. Osminu finala neće vidjeti ni talijanski kapetan Fabio Cannavaro koji je prije četiri godine proglašen najboljim nogometašem svijeta nakon što je s azzurrima došao do trona. U Južnoj Africi Italija se potpuno osramotila, uzela je samo dva boda i ostala zalijepljena za dno ljestvice.

Ronaldinho nije ni vidio SP

Što tek reći za još jednu zvijezdu reklame, Brazilca Ronaldinha, koji u filmu zabavlja svijet svojim driblinzima i “biciklima”, a izbornik Dunga ga na kraju nije ni poveo na jug Afrike. Wayne Rooney, koji u spotu u jednom trenutku ispada “tragičar”, još je u turniru, no potpuno je izvan forme. U tri utakmice nije uspio postići pogodak. Franck Ribery u reklami otima Rooneyju ulogu junaka, ali je na stvarnom SP-u prošao puno gore od napadača Manchester Uniteda, njegovi su Francuzi ispali već u prvom krugu, a da stvar bude gora, zbog silnih su afera tijekom mundijala bili predmet ismijavanja cijelog svijeta.

Čak ni Rooneyjev partner u stolnoteniskom meču, švicarski teniski genijalac Roger Federer, od snimanja spomenute reklame više ne briljira.

U Roland Garrosu je prekinuo niz od 23 uzastopna nastupa u polufinalima Grand Slam turnira, potom je zaustavljena i njegova pobjednička serija na turniru u Halleu.

“Prokletstvo” Nikeova spota zasad nije baš potpuno napalo Cristiana Ronalda koji u reklami gura loptu kroz noge Homeru Simpsonu.

Bryant jači od ‘zle sudbine’

Najskuplji nogometaš svijeta je s Portugalom prošao u osminu finala, premda je istina da i on, kao i Rooney, igra daleko od svojih mogućnosti.

Jedini akter reklame koji je potpuno izbjegao nesretnu sudbinu je zapravo Kobe Bryant koji je sa svojim LA Lakersima u završnici košarkaške NBA lige srušio Boston, a sam je proglašen i MVP-om finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 20:14