PREŽIVJELI 'KAMENOLOM'

NI KAMENJE IH NIJE ZAUSTAVILO Branko Ivanković sve je bliže osvajanju naslova prvaka Irana

Branko Ivanković
 Tom Dubravec / Cropix

Dramatično je ovog petka bilo u Ahvazu, na stadionu Takhti. Domaći Esteghlal, uvjerljivo posljednji na ljestvici perzijske profesionalne lige, s mnogo je nesimpatija dočekao liderski Persepolis, pišu Sportske novosti. Zna se i zašto:

- Esteghlal, u prijevodu “jedinstvo”, ima dva interesno povezana imenjaka: jedan je iz iste pokrajine, Huzestana, štoviše - iz istoga grada i stadiona, drugi iz Teherana. I oba se s mojim klubom natječu za naslov državnog prvaka. Jasno je da je taj naš suparnik na svaki način pokušao pomoći braći po imenu - govori Branko Ivanković, trener Persepolisa, pojašnjavajući događaje s užarenog poprišta:

- Kad smo završili zagrijavanje, navijači domaćih (bilo ih je oko 10 tisuća) sasuli su na moje igrače hrpu kamenja kao da smo u kamenolomu, a ne pod tribinama. Zbog toga nismo mogli do svlačionice i utakmica je kasnila 30 minuta!

Žilavi otpor

Žilavi otpor autsajdera potrajao je do 56. minute kada je Jerry Bengston zabio prvi od dva svoja i dva gostujuća pogotka, drugi u 86. minuti iz penala. No u 7. minuti sudačke nadoknade potkrao se novi veliki incident:

- Nazočilo je desetak tisuća naših simpatizera koje su protivnici napali također kamenjem te raznim drugim “asortimanom” bacanim s vanjske strane stadiona. Budući da su bili više nego ugroženi, spas su potražili trkom na igralište!

Veli Branko da je kanonada trajala sedam-osam minuta, a još toliko trebalo je da se obožavatelji Crvenih povuku u gledalište gdje im je u međuvremenu osiguran kakav-takav red i mir. Dovoljno da se igra okonča regularno, da ne bude tko zna kakvih repova.

- Potom su uslijedile mnogo ugodnije brige. Naime, nije naš bus nikako mogao do parkinga na aerodromu jer su ga zaustavljali raspojasani tifosi, ne dopuštajući prolaz dok ih višestruko ne pozdravimo. To je pak potrajalo pedesetak minuta!

Plašio se hrvatski strateg dotičnoga gostovanja, i zato što zbog dva žuta kartona nije smio igrati Mehdi Taremi, sa 16 golova vodeći topnik lige. Uoči sljedećeg kola, 28. travnja kada Crveni na glasovitom Azadiju dočekuju gradskog takmaca Naft Tehran, upitan će biti kapetan Mohsen Bengar, koji s našim Lukom Marićem sačinjava par središnjih braniča:

- Ozbiljno je stradalo koljeno i nismo optimisti.

Prekjučer je Esteghlal Khuzestan remizirao kod Gostaresha 0:0, a Esteghlal Tehran kod kuće svladao Foolad 3:0, tako da sad Ivankovićevi jurišnici u odnosu na oba “Jedinstva” imaju tri boda prednosti. Tri kola prije kraja.

Naslov je sve bliže!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 04:38